• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Woolpower

Woolpower

Responsibly Made in Sweden

Svensktillverkade friluftskläder i ullfrotté.

Woolpower erbjuder svensktillverkade friluftskläder i deras egenutvecklade material Ullfrotté Original. Funktionella produkter som tål extrema väderförhållanden, plötsliga väderomslag och olika aktivitetsnivåer. Alla produkterna är tillverkade i Sverige, i deras egna fabrik i Östersund. Woolpowers kläder är ett tryggt val för dig som spenderar stor del av din tid utomhus och vill känna dig trygg med din utrustning.

Woolpowers mål är att på ett ansvarsfullt och hållbart sätt, med människorna bakom plaggen i fokus, tillverka produkter som håller år ut och år in. Kläderna ska vara tidlösa, funktionella och hålla mycket hög kvalitet i en strävan att motverka slit och släng. De resurser de använder och hur de används tar ansvar för miljön, människorna och djuren. Woolpower är ett levande bevis på att det går att vara ett av de ledande företagen inom svensk textilindustri samt ha all produktion i Sverige, samtidigt som man agerar med ansvar och omsorg gentemot vår omvärld.

Responsibly Made in Sweden är precis vad en Woolpowerprodukt är – ansvarsfullt tillverkad i Sverige.

Vossen badrockar och bastukiltar


Läs Mer Mindre

Handledsvärmare

Woolpowers sköna handledsvärmare är perfekt för nästan allt. De håller handlederna varma och fingrarna fria när du ska göra upp eld, laga mat i naturen eller plocka bär under kalla dagar. Tillverkade i mjuk och stretchig ullfrotté och finns i flera olika färger, alla inspirerade av naturen i Östersund.

Mössor

Woolpowers mössor är sköna och stickade i ett grövre garn som är anpassat för vårt norra klimat. Med en mössa håller du resten av din kropp varm. Det kanske låter konstigt, men det är så kroppen och värmen fungerar. Ditt huvud fungerar som en skorsten genom vilken en stor del av kroppens värme flyr ut. För att kunna fatta kloka och förnuftiga beslut måste du hålla huvudet varmt, speciellt i kallare situationer. Vädret kan vara utmanande under alla våra fyra årstider. Genom att använda en mössa behåller du en skön kroppstemperatur under kalla och blåsiga dagar.

Sittunderlag

För att göra så liten påverkan på miljön som möjligt arbetar Woolpower alltid med hållbarhet i åtanke. Både miljö, kvalitet och arbete. Det genomsyrar hela företaget. 

Ett exempel är deras produkter tillverkade av spillmaterial. När Woolpower skär ut bitarna till sina ullfrotté-produkter blir det alltid kvar små bitar av tyg. Detta material rivs isär och pressas ihop igen för att göra filt som kan användas i andra typer av produkter. Själva använder det sitt filtmaterial för att göra sittunderlag, varma innersulor och tofflor.

Bobbligt på ytan?

När du väl har haft ditt Woolpower-plagg ett tag kanske du märker att det blir lite bobbligt på ytan. Detta minskar inte funktionaliteten på något sätt. Woolpower har valt att behålla garnets skrynkliga natur istället för att borsta ut det. De snurrar inte heller garnet så hårt och stickar det så löst som de kan. Allt detta kombinerat innebär att det materialet kan bli bobbligt efter en tid. Men man väljer att göra på detta sätt för att kunna fånga så mycket luft som möjligt i plagget för att hålla dig varm. Och det gör också materialet superstretchigt och aldrig hårt åtsittande.