• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Deodorant

Stay fresh!

Deodorantens främsta uppgift är att neutralisera dålig kroppslukt utan att irritera huden och ge en fräsch känsla under hela dagen. Idag finns det många olika deodoranter och vilken som fungerar bäst är individuellt. Vi har sålt deodoranter under många år och valt ut dem som våra kunder uppskattar mest.

Deodoranter kommer i flera olika former, men vanligast är deo stick och roll-on. Är du doftkänslig eller allergisk har vi deodoranter med neutral doft utan aluminium.

Läs Mer Mindre

Deodoranter är en viktig del av daglig hygien och kan göra underverk för självförtroendet. Men när du står framför hyllan med deodoranter i butiken kan det vara överväldigande att välja rätt. Här är en guide för att hjälpa dig att förstå de olika typerna av deodoranter och vad de har att erbjuda.

Olika typer av deodoranter

Deodoranter kommer i tre huvudsakliga former: stick, roll-on och spray. Varje typ har sina egna fördelar.

Deo stick: Enkla att använda och mindre kladdiga. De är också lämpliga för dem med känslig hud då de i regel inte innehåller alkohol.

Roll-on-deodorant: Ger en jämn och kontrollerad applicering. De är oftast mildare än sprayer och passar de med känslig hud.

Spray deo: Snabb och enkel att applicera. De torkar snabbt och kan kännas uppfriskande. Perfekta för dem med kraftig svettning.

Vad är en Anti-perspirant?

En viktig sak att förstå är skillnaden mellan en anti-perspirant och en deodorant. En anti-perspirant hjälper till att minska svettproduktionen, medan en deodorant maskerar eller eliminerar lukt. Om du lider av kraftig svettning kan en anti-perspirant vara det bästa valet.

En antiperspirant reducerar utsöndringen av svett medan en vanlig deo innehåller dofter som döljer dålig lukt. Antiperspiranter innehåller doft och kemiska föreningar (aluminiumklorid) som blockerar porerna från att släppa ut svett, då det reagerar på proteiner som finns i just svett. Alltså eliminerar en antiperspirant lukt istället för att bara dölja den. Svettas du inte kan du heller inte lukta.

En vanlig deodorant förhindrar lukt genom antiseptiskt medel, som helt enkelt dödar de illaluktande bakterierna. Det är många konsumenter som inte känner till att en vanlig deodorant kort sagt bara är ett preparat som döljer kroppslukt.

Oparfymerad och Alkoholfri Deo

Oparfymerad deodorant är ett bra alternativ om du är känslig för dofter eller om du vill undvika konstgjorda kemikalier. Alkoholfria deodoranter är skonsammare för huden och passar också bra om du har känslig hud.

Deo för Känslig Hud

Om du har känslig hud är det bäst att välja en deodorant som är särskilt utformad för detta ändamål. Dessa produkter innehåller oftast färre potentiellt irriterande ingredienser.

Deo mot Kraftiga Svettningar

För dem med kraftiga svettningar är det klokt att välja en kliniskt beprövad deodorant som är utformad för att hålla dig torr och fräsch under lång tid. Förslagsvis en anti-perspirant som hjälper till att minska svettproduktionen. Konsultera din läkare om problemet är särskilt allvarligt.

Fläckar på Kläder och Appliceringsråd

Deodoranter kan ibland lämna fläckar på kläderna, särskilt om de innehåller aluminiumföreningar. För att minska risken för fläckar, applicera deodoranten och låt den torka innan du klär på dig.

Val av Doft

När det kommer till doft, är det en personlig preferens. Välj en doft som du gillar och som kompletterar din personliga stil.

Här är några exempel på populära deo-dofter:

Citrusdofter: Friska och uppfriskande, ofta med inslag av apelsin, citron eller lime.

Träiga dofter: Människor som gillar en mer jordnära doft kan välja deodoranter med träiga toner som sandelträ eller cederträ.

Blommiga dofter: Dessa deodoranter innehåller blommiga noter som ros, lavendel eller jasmin och ger en feminin touch.

Kryddiga dofter: Kryddiga deodoranter kan innehålla ingredienser som kanel, kardemumma eller peppar och ger en mer maskulin känsla.

Oparfymerade dofter: För dem som föredrar att undvika doftämnen finns det oparfymerade alternativ som är doftfria.

Kombinera Deodorant med Parfym

Det är helt möjligt att använda en deo med en annan doft än din parfym. Faktum är att de flesta deodoranter har en relativt mild doft som inte kommer att övermanna din parfym. Om du vill använda både deo och parfym samtidigt, är det bäst att välja dofter som kompletterar varandra istället för att krocka. Till exempel, om din parfym har en träig doft, kan du välja en deo med liknande träiga noter för att skapa en harmonisk doftprofil. Det är dock viktigt att inte överdriva med doft, så använd små mängder av både deo och parfym för att undvika att det blir överväldigande.

Sammanfattningsvis, det finns en mängd olika deodoranter för män att välja mellan, och det bästa valet beror på dina individuella behov och preferenser. Oavsett vilken typ du väljer, se till att din deodorant håller dig fräsch och självsäker hela dagen.

Dick Johnson Fresh Kit Dick Johnson Fresh Kit
Tabac Original Gift Box EdT och Deo Stick Tabac Original Gift Box EdT och Deo Stick
LEA Nature Deo Roll on LEA Nature Deo Roll on
Klar Seifen Deocream Lemongrass Klar Seifen Deocream Lemongrass
Depot No. 607 Body Spray Sport Depot No. 607 Body Spray Sport
LEA Extra Dry Deo Roll-on LEA Extra Dry Deo Roll-on
LEA Natural Alum Stone Deodorant LEA Natural Alum Stone Deodorant
Gentleman’s Deodorant Gift Set Gentleman’s Deodorant Gift Set
c/o Gerd Deodorant 24/7 60 ml Tub c/o Gerd Deodorant 24/7 60 ml Tub
Tabac Man Gravity Deo Stick 75 ml Tabac Man Gravity Deo Stick 75 ml
Raw Naturals Body Kit Raw Naturals Body Kit
Recipe for men Deodorant Stick Recipe for men Deodorant Stick
Tabac Original Deo Spray Tabac Original Deo Spray
Tabac Original Deo Roll-on Tabac Original Deo Roll-on
Tabac Original Deo Stick Tabac Original Deo Stick