• CYBER MONDAY 15% PÅ ALLT!
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

RAKBORSTAR

Lather up

Med en rakborste kan du skapa ett fylligt och krämigt raklödder. En bra rakborste levererar många år av lyxig våtrakning och förutom att bygga bra lödder bjuder den på en skön ansiktsmassage, exfolierar bort döda hudceller och lyfter skäggstråna inför rakning.

De flesta rakborstar av bra kvalitet är fyllda med grävlingshår. För dig som inte vill köpa naturhår finns rakborstar med veganvänliga syntetfibrer. Kombinera med matchande hyvel och ställ för att inreda badrummet som ett riktigt proffs. Glöm inte att köpa till ett snyggt rakborstställ för att förhindra att borsten tappar hår.

Läs Mer Mindre

Rakborstar Grävlingshår

Hår av grävling har använts i mer än två århundraden för att göra de allra bästa rakborstarna. Grävlingens hår är olik andra typer av djurpäls och precis som människohår absorberar det vatten och det är denna egenskap som gör grävlingshåret perfekt för rakborstar. Den löddrande processen vid användning ihop med en rakkräm eller raktvål vispar varmt vatten, tvål och luft som formar ett varmt skum som i sin tur förbereder huden inför rakning samtidigt som det underlättar för rakhyvelns vassa framfart.

Vissa gillar en hårdare borst som exfolierar huden medan andra gillar mjukare, finare hår som i sin tur bygger upp ett bättre skum. Grävlingshåret, även kallat badger hair, delas upp i flera olika graderingar efter utseende och mjukhet. Priset för varje borste beror på den grad och fyllighet av hår som har använts samt material i handtaget. Vilken du väljer är av eget personligt tycke och smak. Alla har vi olika ritualer, vanor och inte minst skäggstubb. Vissa gillar mjuka rakborstar medan andra föredrar något rakborstar med styvare hårkvalitet. Vissa vill ha ett mindre rakborsthuvud medan andra föredrar större. Av erfarenhet vet vi att många har mer än en favorit rakborste och investerar i flera olika rakborstar. Men en sak är säker - en bra rakborste och ett krämigt lödder är alltid det bästa sättet att påbörja sin rakning oavsett om du rakar dig med hyvel eller rakkniv!

Rakborstar fyllda med pure badger grävlingshår är ett prisvärt alternativ av bra kvalitet för våtrakare som gillar en masserande effekt på huden. Rakborstar fyllda med best badger och fine badger grävlingshår har en medelmjuk borst som ger ett utmärkt raklödder och som normalt anses som standard. Det lyxiga silvertip håret är det mjukaste och finaste grävlingshåret som finns tillgängligt och passar livsnjutare som gillar ett mjukt och flexibelt hår som producerar ett särskilt mjukt och krämigt raklödder.

Rakborstar Syntethår

För dig som inte vill köpa naturhår finns rakborstar fyllda med silvertip fibre, en veganvänlig syntetborst som är påtagligt mjukt och har en extremt lång livslängd. De högkvalitativa syntetfibrerna har tagits fram som ett alternativ till det naturliga silvertip grävlingshåret men är något mindre känslig för dagligt bruk då vatten droppar av stråna som torkar snabbare än naturhår. Silvertip fiber anses av många vara något lättare att använda eftersom de snabbt genererar ett extra krämigt raklödder från endast en liten mängd av raktvål eller rakkräm.

Syntetfibrerna tillverkas även under namnet black fibre eller black synthetic med mörkare syntetstrån som har samma fina egenskaper.

Rakborstar Svinborst

Rakborstar fyllda med svinborst är styvare borstar fyllda med vildsvins eller svinhår. Borstarna är ljusa i färgen och kallas även för pure bristle. Dessa är ett billigare alternativ till grävlingshåret men generellt ganska styva i borsten och man kan få jobba lite längre med att bygga upp ett bra raklödder. Styvheten avtar med tiden och en del tycker borstens styvhet ger en uppiggande massage. Ett bra val för dig som vill pröva på att använda en rakborste till ett lägre pris. Uppdatera till en mjuk grävlingsborste när du känner dig varm i kläderna och du kommer att märka skillnaden.

Därför ska du använda en rakborste

Rakborsten används för att förbereda huden för en behaglig, mjuk och nära rakning. Förutom att den applicerar raklöddret mjukar den upp och reser skäggstråna innan rakning. Den sköna ansiktsmassagen till följd av detta är en bonus. Att använda en rakborste förlänger även livstiden på dina rakblad. Alla har vi olika ritualer, vanor och inte minst skäggstubb. Vissa gillar mjuka borstar medan andra föredrar något styvare borst. Vissa vill ha ett mindre borsthuvud medan andra föredrar större. Men en sak är säker, en bra rakborste och ett krämigt lödder är alltid det bästa sättet att påbörja sin rakning oavsett om du rakar dig med hyvel eller rakkniv.

Så sköter du om din rakborste

En rakborste med grävlingshår är en naturprodukt som med kärleksfull vård ska hålla i minst 10-15 år. Bästa sättet att ta hand om din rakborste är att förvara den på rätt sätt. Investera i ett snyggt rakborstställ och låt den alltid torka med borsten nedåt efter användning. 

Skölj din rakborste noga i rinnande, varmt vatten efter användning. Skaka av överflödigt vatten och häng den alltid att torka naturligt i ett passande rakborstställ (stativ) med håret nedåt. På detta sätt rinner vatten och eventuella tvålrester av håren istället för ner i botten.

Shaving Brush Gift Set Shaving Brush Gift Set
Mühle Reserakborste Krom Mühle Reserakborste Krom
Proraso Shaving Brush Proraso Shaving Brush
Merkur Rakborste 38 Silvertip badger Merkur Rakborste 38 Silvertip badger
Dovo Olive Foam Ritual Dovo Olive Foam Ritual
Edwin Jagger Reserakborste Svart Edwin Jagger Reserakborste Svart
Mühle Reserakborste Aluminium Mühle Reserakborste Aluminium
Edwin Jagger Rakborste Ebony 86 Edwin Jagger Rakborste Ebony 86
Dovo Rakborste Fine Badger Ebenholts Dovo Rakborste Fine Badger Ebenholts
Merkur Rakborste 20 Silvertip badger Merkur Rakborste 20 Silvertip badger