• We´re open for business! Leverans 2-3 dagar.
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

RAKBORSTAR

Med hjälp av en rakborste får du en lyxig våtrakning och kan skapa ett fylligt och krämigt raklödder som hjälper till att exfoliera bort döda hudceller och lyfta skäggstråna inför rakningen. De flesta rakborstar av bra kvalitet är fyllda med grävlingshår men det finns även alternativ med veganvänliga syntetfibrer för dig som inte vill köpa naturhår. Kombinera med en matchande hyvel och ett ställ för att inreda badrummet som ett proffs.

      

Läs Mer Mindre

Rakborstar Grävlingshår

Rakborstar med grävlingshår är ett klassiskt val för en lyxig våtrakning. Grävlingshår är unikt och liknar människohår eftersom det absorberar vatten. Det hjälper till att skapa ett varmt och krämigt skum när det används tillsammans med rakkräm eller raktvål. Det förbereder huden för rakning och underlättar för rakhyvelns vassa framfart.

Det finns olika grader av grävlingshår, styvare hår exfolierar huden medan mjukare hår skapar ett bättre skum. Priset på rakborstar varierar beroende på graden och mängden hår som använts samt materialet i handtaget. Valet av rakborste är personligt och beror på ens skäggstubb, vanor och preferenser. Många väljer att investera i flera olika rakborstar för att passa olika behov. En bra rakborste och ett krämigt lödder är det bästa sättet att starta en rakning, oavsett om man rakar sig med hyvel eller rakkniv.

Olika typer av grävlingshår

Om du letar efter en prisvärd rakborste av bra kvalitet kan du välja en som är fylld med pure badger grävlingshår. Dessa borstar ger en skön masserande effekt på huden och är ett bra val för våtrakare. Borstar fyllda med best badger och fine badger grävlingshår är medelmjuka och ger ett utmärkt raklödder, och anses som standard. För den som vill unna sig lite lyx kan det lyxiga silvertip håret vara ett bra val. Det är det mjukaste och finaste grävlingshåret och ger ett särskilt mjukt och krämigt raklödder.

Rakborstar Syntethår

Rakborstar med syntethår är ett alternativ för dig som vill undvika naturhår. De innehåller silvertip fibre, en veganvänlig syntetborst som är mjuk och hållbar. Dessa fibrer har utvecklats som ett ersättning till det naturliga silvertip grävlingshåret men är mindre känsliga för dagligt bruk eftersom vattnet droppar av snabbt och torkar snabbare än naturhår. Silvertip fibre är enkel att använda och ger snabbt ett krämigt raklödder med en liten mängd raktvål eller rakkräm. Syntetfibrerna finns även under namnet black fibre eller black synthetic med mörkare strån som har samma fina egenskaper.

Rakborstar Svinborst

Rakborstar fyllda med svinborst (pure bristle) är ett bra val för dig som vill börja använda en rakborste till ett lägre pris. De är fyllda med vildsvins- eller svinhår och är ljusa i färgen. Svinborstarna är generellt styva och det kan ta lite längre tid att bygga upp ett bra raklödder jämfört med mjukare grävlingshår. Men styvheten avtar med tiden och vissa tycker att borstens styvhet ger en uppiggande massage. Så om du är nybörjare och vill testa på rakborste, ett bra val till ett lägre pris. Senare kan du alltid uppgradera till en mjuk grävlingsborste och du kommer att märka skillnaden.

Därför ska du använda en rakborste

Användningen av en rakborste förbättrar din rakning genom att förbereda huden och lyfta skäggstrån innan rakningen. Det ger också en skön ansiktsmassage. En rakborste kan också förlänga livslängden på dina rakblad. Rakborstar finns i olika mjukhet och storlek, så välj en som passar dina önskemål och rakvanor.

Att använda en rakborste förlänger även livstiden på dina rakblad. Alla har vi olika ritualer, vanor och inte minst skäggstubb. Vissa gillar mjuka borstar medan andra föredrar något styvare borst. Vissa vill ha ett mindre borsthuvud medan andra föredrar större. Men en sak är säker, en bra rakborste och ett krämigt lödder är alltid det bästa sättet att påbörja sin rakning oavsett om du rakar dig med hyvel eller rakkniv.

Skötsel av din rakborste

En rakborste med grävlingshår är en naturprodukt som med kärleksfull vård ska hålla i minst 10-15 år. För att ta hand om din rakborste, förvara den i ett rakborstställ och låt den torka med håret nedåt efter användning. Skölj den noga i varmt vatten och torka den naturligt i ett passande rakborstställ. På detta sätt rinner vatten och tvålrester av håren istället för ner i botten.

Mühle Reserakborste Krom Mühle Reserakborste Krom
Proraso Shaving Brush Proraso Shaving Brush
Dovo Rakborste Fine Badger Ebenholts Dovo Rakborste Fine Badger Ebenholts
Merkur Rakborste 20 Silvertip badger Merkur Rakborste 20 Silvertip badger
Shaving Brush Gift Set Shaving Brush Gift Set
Merkur Rakborste 38 Silvertip badger Merkur Rakborste 38 Silvertip badger
The Shave Factory Shaving Brush L The Shave Factory Shaving Brush L
Edwin Jagger Reserakborste Svart Edwin Jagger Reserakborste Svart
Mühle Reserakborste Aluminium Mühle Reserakborste Aluminium
Edwin Jagger Rakborste Ebony 86 Edwin Jagger Rakborste Ebony 86
Dovo Olive Foam Ritual Dovo Olive Foam Ritual