• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Rakborstar Grävling

Grävlingshår är ett populärt val när det kommer till rakborstar, och det finns goda skäl till det. Dessa borstar erbjuder en unik kombination av mjukhet och förmåga att absorbera vatten, vilket resulterar i ett krämigt raklödder som är en fröjd att använda. Grävlingshår finns i olika kvalitetsgrader, beroende på mjukheten, och inkluderar silvertip, best badger och pure badger. Priset på varje borste reflekterar graden av hår och kvaliteten på handtaget.

Valet av mjukhet i hår är personligt och kan anpassas till din skäggstubb och din egen rakningsritual. Silvertip fibre är ett veganvänligt alternativ till grävlingshår och ger också ett krämigt raklödder.

En högkvalitativ rakborste och ett krämigt lödder är alltid det bästa sättet att inleda din rakning, oavsett om du använder hyvel eller rakkniv. Utforska vårt utbud av grävlingsborstar och upplev lyxen i varje rakning.

Läs Mer Mindre

Därför används grävlingshår

Grävlingens hår är olik andra typer av djurpäls och precis som människohår absorberar det vatten och det är denna egenskap som gör grävlingshåret perfekt för rakborstar. Den löddrande processen vid användning ihop med en rakkräm eller raktvål vispar varmt vatten, tvål och luft som formar ett varmt skum som i sin tur förbereder huden inför rakning samtidigt som det underlättar för rakhyvelns vassa framfart.

Olika graderingar

Pure badger

Rakborstar fyllda med pure badger grävlingshår är ett prisvärt alternativ av bra kvalitet för våtrakare som gillar en masserande effekt på huden. Det är en något styvare borst med grövre hårstrån vilket gör att det går åt mindre hår att fylla en borste. Bandet av det naturliga håret är maskintillverkade och hårstråna är mer flexibla än svinborst. Färgspektrumet på håret varierar från brun-grå till svart. Pure badger håret är idag det mest lättillgängliga på marknaden. Håret är fabrikstillverkat vilket ger en relativt billig rakborste. Generellt är det något mindre hår i varje borste men fortfarande tillräckligt mycket för att skapa ett riktigt bra raklödder.

Best badger / Fine badger

Rakborstar fyllda med best badger och fine badger grävlingshår har en medelmjuk borst som ger ett utmärkt raklödder och som normalt anses som standard. Mjukare än Pure badger men något fastare än Silvertip. Passar våtrakare som värdesätter mjukheten på grävlingshåret samtidigt som man vill ha en masserande effekt på huden.

Håret kommer från olika delar av pälsen (sida + ben) och är oftast mörkare i färgen varför det kan variera från grått och brunt till svart. Best badger håret är arbetat för hand, medan Fine badger håret bearbetas mekaniskt. För att få den typiska formen trimmas lätt kronan där det krävs. Black badger är av samma kvalitet men majoriteten av håret är svart och något längre i stråna.

Super badger

Super badger borstar är handfyllda rakborstar av riktigt bra kvalitet med längre och mjukare hår från grävlingens rygg. Eftersom håret är finare krävs mer hår för att fylla varje rakborste varför kvaliteten är dyrare än både Best och Pure badger. Super badger borstarna ligger snäppet under Silvertip och är fyllda med mörkare hår längst ner och ljusare upp mot topparna. Denna högkvalitativa kvalitet av grävlingshår används endast i handfyllda borstar.

Silvertip badger

Det hållbara och lyxiga silvertip borstarna är handfyllda med det mjukaste och finaste grävlingshåret som finns tillgängligt. Med sin enastående prestanda passar den livsnjutare som gillar ett mjukt och flexibelt hår som producerar ett särskilt mjukt och krämigt raklödder. En hållbar borst som genererar många år av lyxig våtrakning och är enligt entusiaster väl värda sitt pris.

Det sällsynta håret är otroligt mjukt, flexibelt och extra fylligt och kommer från grävlingens nacke/hals. De fina hårstråna besitter förmågan att kvarhålla en stor mängd vatten och därigenom producera ett tjockt och krämigt raklödder. 

En premiumprodukt som tillverkas med hjälp av historiska verktyg i en hantverksprocedur som endast ett fåtal specialister i världen klarar av. Borsthuvudets form skapas för hand när borsten binds. De fina hårtopparna kräver därför ingen trimning och hårets naturliga mjukhet bibehålls. Borstens särdrag är den skimrande silverfärgen och det svarta band som löper horisontellt genom det silverglänsande håret.

Dovo Olive Foam Ritual Dovo Olive Foam Ritual

Dovo Olive Foam Ritual

1 324 kr 1 195 kr
Merkur Rakborste 20 Silvertip badger Merkur Rakborste 20 Silvertip badger
Merkur Rakborste 38 Silvertip badger Merkur Rakborste 38 Silvertip badger