• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Dubbelrakblad

Uppgradera din rakning med våra klassiska dubbelrakblad! Dessa blad är perfekta för din säkerhetshyvel eller rakbladskniv och erbjuder en skarp och effektiv skärförmåga. De är det ultimata valet för dig med kraftiga skäggstrån eller känslig hud som reagerar på irritation efter rakning. Dessutom är de billigare och mer hållbara än kommersiella 3 och 5-bladsystem. Då de är tillverkade helt i metall minskar de plastavfall och är ett miljövänligare alternativ till komersiella rakblad.

Vi erbjuder bekväm hemleverans, beställ dina dubbelrakblad snabbt och smidigt direkt till din dörr och njut av en överlägsen rakningsupplevelse.

Läs Mer Mindre

Vilket är det bästa rakbladet?

Att hitta det bästa rakbladet handlar främst om personligt tycke och smak, grovleken på dina skäggstrån samt hur känslig hud du har. Det bästa är att testa sig fram – ett mjukare och snällare blad kan funka bättre för just ditt skägg än det absolut vassaste. Har man en extra känslig hud är de vassare bladen att föredra då man behöver använda mindre drag på samma ställe för att få ett renrakat resultat. En grundregel är att börja med de snällare bladen och jobba sig uppåt i vasshet. Reflektera även över hur många rakningar du kan få ut av varje blad.

Vi erbjuder ett egenkomponerat mix pack där du kan testa sex utvalda rakblad för att hitta din favorit. Med tiden kan man även ändra uppfattning och märka att vissa blad passar bättre i en annan typ av säkerhetshyvel.

Hur snabbt tappar de skärpan?

Rakblad tillverkas av rostfritt stål, de behandlas med legeringar vilket påverkar både skärpan och hållbarheten. Man kan säga att rakbladet tappar legering varje gång det används vilket påverkar skärpan men inte nödvändigtvis alltid till det sämre. När man jämför skärpan på olika rakblad mäts den på initial skärpa samt skärpa efter första, andra och tredje rakningen. Det är här man kan se att vissa rakblad har en hög initial skärpa som minskar drastiskt efter varje användning medan andra blad ökar skärpan efter varje användning. Det finns även rakblad som har en jämn nivå på skärpan efter varje rakning. Detta är mest intressant för en privatpeson som använder samma rakblad vid flera rakningar. För en barberare spelar detta mindre roll då du byter rakblad mellan varje kund. Då är det istället den initiala skärpan som spelar roll.

Euromax Double Edge Razor Blades 5-p REA Euromax Double Edge Razor Blades 5-p REA
Blade Dispenser Barbershop Blade Dispenser Barbershop
Perma Sharp Dubbelrakblad 5-p Perma Sharp Dubbelrakblad 5-p
Shark Dubbelrakblad Platinum 5-p Shark Dubbelrakblad Platinum 5-p
Feather Dubbelrakblad 5-pack Feather Dubbelrakblad 5-pack
Dovo Super Platinum Dubbelrakblad 100-pack Dovo Super Platinum Dubbelrakblad 100-pack
Wilkinson Sword Dubbelrakblad 100-pack Wilkinson Sword Dubbelrakblad 100-pack
Mix-Pack Rakblad Mix-Pack Rakblad
Derby Extra Dubbelrakblad 100-pack Derby Extra Dubbelrakblad 100-pack
Derby Extra Dubbelrakblad 5-pack Derby Extra Dubbelrakblad 5-pack
Merkur Rakblad 908 Merkur Rakblad 908
Mühle Maintenance Oil Mühle Maintenance Oil
Mühle Blade Key Mühle Blade Key
Mühle Blade Bank Mühle Blade Bank
Mühle Dubbelrakblad 200-pack Mühle Dubbelrakblad 200-pack
Mühle Dubbelrakblad 10-pack Mühle Dubbelrakblad 10-pack
Mühle Blade Guard Rakhyvelskydd Mühle Blade Guard Rakhyvelskydd
Feather Blade Disposal Bank Feather Blade Disposal Bank
Feather Dubbelrakblad 200-pack Feather Dubbelrakblad 200-pack
Feather Dubbelrakblad 30-pack Feather Dubbelrakblad 30-pack
Feather Dubbelrakblad 10-pack Feather Dubbelrakblad 10-pack