• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Polariserande

Solglasögon med polariserande lins bidrar till att färgerna blir klarare, kontrasterna starkare och att man framförallt slipper irriterande blänk. Det är ett perfekt val en dag på sjön, när man kör bil eller cyklar. Läs mer om hur det fungerar och vem som borde använda polariserande solglasögon här nedanför.

Läs Mer Mindre

Varför polariserande solglasögon?

Färgerna blir klarare, kontrasterna starkare och framförallt slipper man irriterande blänk. Solglasögon med polariserande lins är perfekt att ha en dag på sjön, när man kör bil eller när man cyklar.

Hur fungerar det?

Vanligt solljus kommer i en vertikal riktning mot marken, men när det reflekteras mot blanka ytor vinklas strålen och då riskerar ögonen att bländas. Polariserande glas har som ett osynligt lager som bara släpper in ljuset från de vertikala strålarna samtidigt som de bländande horisontella strålarna blockeras.

Vem borde använda polariserande solglasögon?

Polariserande solglasögon är speciellt populärt ute på sjön, förutom att skydda ögonen så gör det minskande blänket att kontrasterna ökar och man lättare kan se vad som döljer sig under vattenytan. Dessutom kan det vara skönt att ha polariserande solglasögon när du kör bil, då man minskar risken från att bli bländad av reflektion från vått väglag eller blänk från andra bilar. Men har du väl testat ett par polariserande solglasögon är det svårt att gå tillbaka, så därför passar det lika bra i båten som på en uteservering i solen eller en shoppingrunda på stan.

Haga Eyewear Solglasögon Aspen Haga Eyewear Solglasögon Aspen
Haga Eyewear OTG Miraflores Haga Eyewear OTG Miraflores
Haga Eyewear OTG Alicante Svart Haga Eyewear OTG Alicante Svart
Haga Eyewear OTG Gran Canaria Haga Eyewear OTG Gran Canaria
Haga Eyewear OTG Teneriffa Haga Eyewear OTG Teneriffa
Haga Eyewear Polarized Orlando Haga Eyewear Polarized Orlando