• We´re open for business! Leverans 2-3 dagar.
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

RAKA HUVUDET

Huvudrakning

Idag är det många män som rakar huvudet, inte bara för att de måste p.g.a. tunnhårighet eller problem med vikar, utan även för att det är trendigt och har blivit en stil i sig. Idag är det även allmänt accepterat med rakat huvud och det anses helt enkelt som vilken frisyr som helst.

Huden på huvudet är känslig och för att förhindra utslag, sår eller irritation i huden efter rakning är det viktigt att du använder produkter utvecklade för just för huvudrakning. Dessa hjälper till att göra rakningen så smidig som möjligt, både under och efteråt.

Hos oss hittar du hela sortimentet från HeadBlade, ett amerikanskt företag som specialiserat sig på rakverktyg och produkter för huvudet. HeadBlades innovativa rakhyvlar har en patenterad design som är speciellt utvecklad för rakning av huvudet och ger dig full kontroll och en skön rakupplevelse.

Läs Mer Mindre

Dags att raka huvudet?

Håret är en viktig del av vårt utseende. För många män kan håravfall vara något jobbigt, något man oroar sig över och helst inte vill tänka på. Håravfall är vanligast hos män och många män som drabbas är yngre än 30 år. Definitionen av att man blir skallig är då man upplever att det släpper onormalt mycket hår från hårbotten. De vanligaste orsakerna till håravfall är ärftlighet och kan därmed inte förhindras men det kan även bero på medicinska eller kemiska faktorer. Om du är drabbad av håravfall kan det vara en bra idé att låta skalligheten ha sin gång. Håravfall kan se lite olika ute på olika personer men att hålla sig fast vid en liten mängd hår, ett stigande hårfäste eller glesa och kala fläckar gör sig inte bra för varken ditt utseende eller självkänsla. Omfamna istället din nya look och lär dig hur du tar din huvudrakning till en ny nivå. Idag är det många män som rakar huvudet, inte bara för att de måste utan även för att det är trendigt och har blivit en stil i sig. Idag är det även allmänt accepterat med rakat huvud och det anses helt enkelt som vilken frisyr som helst.

“Conquer your day and look good doing it.”

Produkter för huvudrakning

Huden på huvudet är känslig och för att förhindra utslag, sår eller irritation i huden efter rakning är det viktigt att du använder produkter utvecklade för just för huvudrakning. Dessa hjälper till att göra rakningen så smidig som möjligt, både under och efteråt. Satsa främst på en skyddande och återfuktande rakkräm som motverkar skärsår under rakning samt en vårdande after shave kräm. Glöm inte att använda solskyddsfaktor på huvudet i solen, det är lätt att bränna sig!

Renrakat eller stubb?

Rakar du huvudet med en maskin lämnar du kvar lite stubb. Vill du raka bort allt är det hyvel som gäller. Vi erbjuder HeadBlade rakhyvlar som är speciellt utvecklade för huvudrakning. Du behöver inte gå till en frisör för att raka skallen utan med rätt typ av verktyg kan du enkelt göra det själv hemma. Har du långt hår börjar du med en sax alternativt en hårtrimmer för att sedan raka huvudet med en hyvel. Använd gärna en rakkräm anpassad för huvudrakning som skyddar huden och förebygger skärsår. Tänk på att huvudet blir mindre när håret försvinner och att huden är blek när du rakar av håret varför en brun utan sol kräm kan vara bra att ha hemma.

Rengör & återfukta regelbundet

Även om du rakar bort allt hår så måste du ändå tvätta hårbotten regelbundet för att få bort död hud, smuts och fett. Huden på huvudet är ofta känslig och kan behöva ett milt schampo eller en ansiktsrengöring samt något återfuktande som stänger hudens porer och lämnar huden på huvudet mjuk och smidig efter rakning. För dig som vill motverka glansig hud på huvudet finns återfuktande krämer som ger en matt finish, och vill du hellre ha en blankpolerad skalle finns krämer med blank finish.

HeadBlade ATX Razor Black HeadBlade ATX Razor Black
Mühle Alunsten Mühle Alunsten
HeadBlade ATX HeadCase (no razor) HeadBlade ATX HeadCase (no razor)
HeadBlade ATX Razor HeadBlade ATX Razor
HeadBlade ClearHead 150 ml HeadBlade ClearHead 150 ml
HeadBlade HB4/HB6 Adapter HeadBlade HB4/HB6 Adapter
Nõberu of Sweden Alum Block Nõberu of Sweden Alum Block
HeadBlade Razor Moto Blaze HeadBlade Razor Moto Blaze
HeadBlade ATX Razor Ghost HeadBlade ATX Razor Ghost
HeadBlade Lotion Pump HeadBlade Lotion Pump
HeadBlade MOTO Starter Pack HeadBlade MOTO Starter Pack
HeadBlade HeadLube Lotion SPF50 HeadBlade HeadLube Lotion SPF50
HeadBlade Moto Razor Travel Pack HeadBlade Moto Razor Travel Pack
HeadBlade HB6 Blades 4-pack HeadBlade HB6 Blades 4-pack
HeadBlade Razor MOTO Reverso HeadBlade Razor MOTO Reverso
Dick Johnson Bald Cream Dick Johnson Bald Cream

Dick Johnson Bald Cream

265 kr 211 kr
Proraso Post Shave Stone Proraso Post Shave Stone
HeadBlade Super Groomster HeadBlade Super Groomster
Nõberu of Sweden Alum Sticks Nõberu of Sweden Alum Sticks
HeadBlade Razor Moto Fire Dept HeadBlade Razor Moto Fire Dept
HeadBlade Razor Moto Le Military HeadBlade Razor Moto Le Military
HeadBlade Travel Shell HeadBlade Travel Shell
HeadBlade ATX Starter Pack HeadBlade ATX Starter Pack
HeadBlade ATX Razor Travel Pack HeadBlade ATX Razor Travel Pack
Better Be Bold Gift Set Better Be Bold Gift Set
HeadBlade HB4 Refill Blades HeadBlade HB4 Refill Blades
HeadBlade Razor MOTO Le-Greene HeadBlade Razor MOTO Le-Greene
Edwin Jagger Alunblock Edwin Jagger Alunblock
HeadBlade Razor Moto HeadBlade Razor Moto
HeadBlade Razor Classic HeadBlade Razor Classic
HeadBlade HeadStand HeadBlade HeadStand
Clubman Pinaud Head Shave Gel Clubman Pinaud Head Shave Gel
HeadBlade Moto HeadCase HeadBlade Moto HeadCase
HeadBlade S4 MOTO GreeneBlade HeadBlade S4 MOTO GreeneBlade
Better Be Bold Bald Cream 50 ml Better Be Bold Bald Cream 50 ml