• Välkommen till nya guapo.se
Snabb leverans / Klarna / Expertråd

RAKA HUVUDET

Huvudrakning

Idag är det många män som rakar huvudet, inte bara för att de måste p.g.a. tunnhårighet eller problem med vikar, utan även för att det är trendigt och har blivit en stil i sig. Idag är det även allmänt accepterat med rakat huvud och det anses helt enkelt som vilken frisyr som helst.

Huden på huvudet är känslig och för att förhindra utslag, sår eller irritation i huden efter rakning är det viktigt att du använder produkter utvecklade för just för huvudrakning. Dessa hjälper till att göra rakningen så smidig som möjligt, både under och efteråt.

Hos oss hittar du hela sortimentet från HeadBlade, ett amerikanskt företag som specialiserat sig på rakverktyg och produkter för huvudet. HeadBlades innovativa rakhyvlar har en patenterad design som är speciellt utvecklad för rakning av huvudet och ger dig full kontroll och en skön rakupplevelse.

Läs Mer Mindre

Dags att raka huvudet?

Håret är en viktig del av vårt utseende. För många män kan håravfall vara något jobbigt, något man oroar sig över och helst inte vill tänka på. Håravfall är vanligast hos män och många män som drabbas är yngre än 30 år. Definitionen av att man blir skallig är då man upplever att det släpper onormalt mycket hår från hårbotten. De vanligaste orsakerna till håravfall är ärftlighet och kan därmed inte förhindras men det kan även bero på medicinska eller kemiska faktorer. Om du är drabbad av håravfall kan det vara en bra idé att låta skalligheten ha sin gång. Håravfall kan se lite olika ute på olika personer men att hålla sig fast vid en liten mängd hår, ett stigande hårfäste eller glesa och kala fläckar gör sig inte bra för varken ditt utseende eller självkänsla. Omfamna istället din nya look och lär dig hur du tar din huvudrakning till en ny nivå. Idag är det många män som rakar huvudet, inte bara för att de måste utan även för att det är trendigt och har blivit en stil i sig. Idag är det även allmänt accepterat med rakat huvud och det anses helt enkelt som vilken frisyr som helst.

“Conquer your day and look good doing it.”

Produkter för huvudrakning

Huden på huvudet är känslig och för att förhindra utslag, sår eller irritation i huden efter rakning är det viktigt att du använder produkter utvecklade för just för huvudrakning. Dessa hjälper till att göra rakningen så smidig som möjligt, både under och efteråt. Satsa främst på en skyddande och återfuktande rakkräm som motverkar skärsår under rakning samt en vårdande after shave kräm. Glöm inte att använda solskyddsfaktor på huvudet i solen, det är lätt att bränna sig!

Renrakat eller stubb?

Rakar du huvudet med en maskin lämnar du kvar lite stubb. Vill du raka bort allt är det hyvel som gäller. Vi erbjuder HeadBlade rakhyvlar som är speciellt utvecklade för huvudrakning. Du behöver inte gå till en frisör för att raka skallen utan med rätt typ av verktyg kan du enkelt göra det själv hemma. Har du långt hår börjar du med en sax alternativt en hårtrimmer för att sedan raka huvudet med en hyvel. Använd gärna en rakkräm anpassad för huvudrakning som skyddar huden och förebygger skärsår. Tänk på att huvudet blir mindre när håret försvinner och att huden är blek när du rakar av håret varför en brun utan sol kräm kan vara bra att ha hemma.

Rengör & återfukta regelbundet

Även om du rakar bort allt hår så måste du ändå tvätta hårbotten regelbundet för att få bort död hud, smuts och fett. Huden på huvudet är ofta känslig och kan behöva ett milt schampo eller en ansiktsrengöring samt något återfuktande som stänger hudens porer och lämnar huden på huvudet mjuk och smidig efter rakning. För dig som vill motverka glansig hud på huvudet finns återfuktande krämer som ger en matt finish, och vill du hellre ha en blankpolerad skalle finns krämer med blank finish.

HeadBlade ATX Razor Black HeadBlade ATX Razor Black
HeadBlade Travel Shell HeadBlade Travel Shell

HeadBlade Travel Shell

149 kr 119 kr
HeadBlade Lotion Pump HeadBlade Lotion Pump

HeadBlade Lotion Pump

15 kr 12 kr
HeadBlade HeadShed Scrub HeadBlade HeadShed Scrub

HeadBlade HeadShed Scrub

179 kr 143 kr
HeadBlade HeadSlick Shave Cream 150 ml HeadBlade HeadSlick Shave Cream 150 ml
HeadBlade HeadLube Matte Lotion 150 ml HeadBlade HeadLube Matte Lotion 150 ml
HeadBlade HeadLube Glossy Lotion 150 ml HeadBlade HeadLube Glossy Lotion 150 ml
HeadBlade Moto HeadCase HeadBlade Moto HeadCase
HeadBlade ATX Starter Pack HeadBlade ATX Starter Pack
HeadBlade HeadStand HeadBlade HeadStand

HeadBlade HeadStand

159 kr 127 kr
HeadBlade HB4/HB6 Adapter HeadBlade HB4/HB6 Adapter
HeadBlade ATX Razor HeadBlade ATX Razor

HeadBlade ATX Razor

189 kr 151 kr
HeadBlade Razor Moto HeadBlade Razor Moto

HeadBlade Razor Moto

199 kr 159 kr
HeadBlade Razor Moto Fire Dept HeadBlade Razor Moto Fire Dept
HeadBlade Razor Moto Police Dept HeadBlade Razor Moto Police Dept
HeadBlade Razor Moto Blaze HeadBlade Razor Moto Blaze
HeadBlade Razor Moto S4 GoldFinger HeadBlade Razor Moto S4 GoldFinger
HeadBlade HB4 Refill Blades HeadBlade HB4 Refill Blades
HeadBlade HB6 Refill Blades HeadBlade HB6 Refill Blades
HeadBlade MOTO Starter Pack HeadBlade MOTO Starter Pack