• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Raka Huvudet

Rakning av huvudet har blivit en populär trend bland män, både på grund av tunnhårighet eller problem med vikar, men även för att det är trendigt. Idag är rakat huvud en accepterad frisyr och en viktig del av groomingrutinen.

Det är viktigt att ta hand om huden på huvudet under och efter rakningen, då den är känslig och kan drabbas av utslag, sår och irritation om inte rätt produkter används. För att göra rakningen så smidig och bekväm som möjligt, är det viktigt att använda produkter som är utvecklade specifikt för huvudrakning.  Upptäck vårt sortiment av produkter för huvudrakning och ta din skallrakning till nästa nivå!

Läs Mer Mindre

Dags att raka huvudet?

Hår är en viktig aspekt av vår personlighet och utseende. För många män kan håravfall vara en utmaning och en källa till oro. Tyvärr är håravfall vanligast hos män och kan drabba män i en tidig ålder. Detta kan orsakas av ärftlighet eller andra medicinska eller kemiska faktorer.

Men det finns ett alternativ till att försöka dölja håravfallet. Omfamna istället din nya look genom att raka huvudet. Rakning av huvudet har blivit en trend och är nu allmänt accepterat som en frisyr bland män. Inte bara ser det bra ut, det är också ett enkelt och ett praktiskt sätt att hantera håravfall. För att säkerställa en bekväm och lätt huvudrakning, är det viktigt att använda rätt typ produkter. Vi erbjuder ett stort sortimentet produkter för huvudrakning som ger en mjuk och säker rakupplevelse.

Så ta kontroll över ditt utseende, raka huvudet och se bra ut medan du gör det. “Conquer your day and look good doing it.”

Huvudhyvlar

Huvudhyvlar är en speciell typ av rakhyvel som är utvecklad för rakning av huvudet. De har en unik design som gör det lättare att ta kontroll över rakningen och uppnå en jämn och skön rakning. De flesta huvudhyvlar har ett ergonomiskt utformat handtag för bättre grepp och kontroll. De finns i olika storlekar och material, så det är viktigt att välja en hyvel som passar din hudtyp och rakbehov. För att uppnå den bästa rakningen och förhindra hudirritation är det rekommenderat att använda en huvudhyvel tillsammans med speciella produkter för huvudrakning.

Produkter för huvudrakning

Produkter för huvudrakning är speciellt utvecklade för att göra rakningen så skonsam och smidig som möjligt. De inkluderar ofta rakhyvlar med en ergonomisk design, rakkräm, after shave-lotion och andra produkter som skyddar huden på huvudet och minimerar risken för irritation och utslag. Genom att använda produkter för huvudrakning kan man få en bekväm och säker rakupplevelse, samtidigt som man ser till att hålla huden frisk och mjuk. Glöm inte att använda solskyddsfaktor på huvudet i solen, det är lätt att bränna sig!

Renrakat eller stubb?

Renrakat huvud eller en stubb är två vanliga val för män som vill raka sitt hår. Renrakad huvud innebär att man tar bort allt hår från huvudet för en slät och fräsch look. Stubbfrisyren innebär att man behåller en kort och tät stubb av hår på huvudet för en mer tillbakahållen och maskulin look. Båda alternativen kräver regelbundet underhåll och rakning för att upprätthålla frisyren. Det är viktigt att använda produkter som är utvecklade för huvudrakning för att undvika irritation och förbättra rakupplevelsen. Tänk på att huvudet blir mindre när håret försvinner och att huden är blek när du rakar av håret varför en brun utan sol kräm kan vara bra att ha hemma.

Rengör & återfukta regelbundet

Även om du rakar bort allt hår så måste du ändå tvätta hårbotten regelbundet. Rengöring och återfuktning av huden på huvudet är viktiga steg i den dagliga skötseln efter en huvudrakning. Regelbunden rengöring hjälper till att förebygga utslag och irritation samtidigt som det hjälper till att ta bort döda hudceller och smuts. Återfuktning hjälper till att läka och skydda huden från uttorkning samt förbättrar hudens elasticitet och mjukhet. Det är viktigt att använda produkter som är specifikt utvecklade för huvudrakning och huden på huvudet för att få bästa möjliga resultat.

För dig som vill motverka glansig hud på huvudet finns återfuktande krämer som ger en matt finish, och vill du hellre ha en blankpolerad skalle finns krämer med blank finish.

Better Be Bold Blood Stopper REA Better Be Bold Blood Stopper REA
HeadBlade ATX Razor Ghost REA HeadBlade ATX Razor Ghost REA
Raw Naturals Transparent Shave Gel REA Raw Naturals Transparent Shave Gel REA
Better Be Bold Snapback Cap Green Better Be Bold Snapback Cap Green
Better Be Bold Snapback Cap Black Better Be Bold Snapback Cap Black
Better Be Bold Blood Stopper Better Be Bold Blood Stopper
Better Be Bold Beanie Better Be Bold Beanie
HeadBlade Super Groomster HeadBlade Super Groomster
HeadBlade ATX HeadCase (no razor) HeadBlade ATX HeadCase (no razor)
Better Be Bold Gift Box For Bald People Better Be Bold Gift Box For Bald People
Dick Johnson Bald Cream Dick Johnson Bald Cream
Clubman Pinaud Head Shave Gel Clubman Pinaud Head Shave Gel
HeadBlade Razor MOTO Reverso HeadBlade Razor MOTO Reverso
HeadBlade Razor MOTO Le-Greene HeadBlade Razor MOTO Le-Greene
HeadBlade ATX Razor Black HeadBlade ATX Razor Black
HeadBlade ATX Razor Ghost HeadBlade ATX Razor Ghost
HeadBlade Razor Moto Le Military HeadBlade Razor Moto Le Military
HeadBlade Razor Classic HeadBlade Razor Classic
HeadBlade Moto Razor Travel Pack HeadBlade Moto Razor Travel Pack
Better Be Bold Gift Set Better Be Bold Gift Set
Better Be Bold Bald Cream 50 ml Better Be Bold Bald Cream 50 ml
Nõberu of Sweden Alum Block Nõberu of Sweden Alum Block
Nõberu of Sweden Alum Sticks Nõberu of Sweden Alum Sticks
HeadBlade HeadLube Lotion SPF50 HeadBlade HeadLube Lotion SPF50
HeadBlade ATX Razor Travel Pack HeadBlade ATX Razor Travel Pack
HeadBlade S4 MOTO GreeneBlade HeadBlade S4 MOTO GreeneBlade
Proraso Post Shave Stone Proraso Post Shave Stone
Edwin Jagger Alunblock Edwin Jagger Alunblock
Mühle Alunsten Mühle Alunsten
HeadBlade MOTO Starter Pack HeadBlade MOTO Starter Pack
HeadBlade ATX Starter Pack HeadBlade ATX Starter Pack
HeadBlade Moto HeadCase HeadBlade Moto HeadCase
HeadBlade Lotion Pump HeadBlade Lotion Pump
HeadBlade Travel Shell HeadBlade Travel Shell
HeadBlade HeadStand HeadBlade HeadStand
HeadBlade HB4/HB6 Adapter HeadBlade HB4/HB6 Adapter
HeadBlade HB6 Blades 4-pack HeadBlade HB6 Blades 4-pack
HeadBlade HB4 Blades 4-pack HeadBlade HB4 Blades 4-pack
HeadBlade Razor Moto Blaze HeadBlade Razor Moto Blaze
HeadBlade Razor Moto Fire Dept HeadBlade Razor Moto Fire Dept
HeadBlade Razor Moto HeadBlade Razor Moto
HeadBlade ATX Razor HeadBlade ATX Razor