• CYBER MONDAY 15% PÅ ALLT!
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

SKÄGG & MUSTASCH

Ta hand om ditt skägg med topprodukter!

Dagligen utsätts din hud och ditt skägg för väder och vind, avgaser och luftföroreningar vilket gör att det kräver omvårdad för att se bra ut. När du bestämt dig för att odla skägg eller mustasch finns det några grundläggande produkter du bör införskaffa. 

Ett snyggt skägg eller en välvårdad mustasch ska tas om hand och vårdas. Bygg upp en bra daglig rutin av rengöring med skäggschampo och användning av återfuktande skäggolja samt regelbunden borstning vilket utgör grunderna till ett välmående och ståtligt skägg.

Förutom att vårda skägget kan du behöva ett vax som lägger bångstyrliga skäggstrån eller mustascher på plats. Har du börjat få gråa strån finns speciella skäggfärger som är lätta att göra och som ger ett naturligt resultat på bara fem minuter.

Läs Mer Mindre

3 steg till ett snyggare skägg

1. Rengör

För att få ett rent och friskt skägg behöver du  tvätta skägget regelbundet med ett skäggschampo. Ett skäggschampo  innehåller andra ingredienser än ett vanligt hårschamo eller tvål, och  hjälper till att rengöra skägget effektivt från smuts, damm och  stylingprodukter utan att ta bort det naturliga fettet som finns i  skäggstråna.

Det är även viktigt att dagligen borsta igenom  skägget för ett frisk, välmående och snyggt skägg. Skäggborstarna är  oftast fyllda med vildsvinsborst som lyfter bort damm, smuts och  partiklar samt hjälper till att fördela de naturliga oljorna som finns i  hårbotten genom hela skägget för ett fylligare utseende.

2. Återfukta

Hemligheten bakom ett mjukt, härligt och snyggt  skägg heter skäggolja. Skäggoljan är förmodligen den viktigaste detaljen  i din dagliga skötsel av skägget så den vårdar, återfuktar och ger ny  energi till skäggstråna och huden under. 

Oljan ger en lätt glans  och får det att se friskt och välmående ut och det blir lätt att kamma  igenom. Förutom att mjukgöra skägget så stärker och skyddar skäggoljan  ansiktshåren samt hjälper till att bevara hudens elasticitet. Ur  hygiensynpunkt bidrar skäggoljan även till att motverka bakterier och  svamp och lindrar hudirritationer såsom skäggklåda, skäggmjäll och  torrhet.

3. Styla

När du har sett till att ditt skägg mår bra är det  dags att styla det. Använd ett skäggvax innan du ska iväg för att forma  skägget och lägga stråna snyggt på plats. Önskar du en tjockare och  fylligare volymkänsla kan du applicera vax och sedan borta igenom  skägget några gånger.

Har ditt skägg börjat bli grått eller vill  du att det ska se tockare och fylligare ut kan du enkelt färga det med  våra naturliga skäggfärger. Skäggfärgen är lätt att göra och ger ett  naturligt resultat på bara 5 minuter. Passar utmärkt för män som börjat  få grått hår och som vill ha tillbaka sin naturliga nyans, eller för dig  som bara vill förändra och förstärka din look.

Skäggolja

Skäggoljan vårdar, återfuktar och ger ny energi till skäggstråna och även till huden under skägget. Oljan ger en lätt glans och får det att se friskt och välmående ut och det blir lätt att kamma igenom. Förutom att mjukgöra skägget så stärker och skyddar skäggoljan ansiktshåren samt hjälper till att bevara hudens elasticitet. Ur hygiensynpunkt bidrar skäggoljan även till att motverka bakterier och svamp och lindrar hudirritationer såsom skäggklåda, skäggmjäll och torrhet.

Skäggschampo

Ett skäggschampo eller en skäggtvål rengör och tvättar skägget samt hjälper till att återfukta skäggstråna. Genom att använda en rengöring anpassad till skägg istället för hår motverkar du torrt skägg och får en väldoftande upplevelse. En skäggtvätt skiljer sig från ett vanligt hårschampo eller tvål vilket är naturligt eftersom skäggstråna beter sig helt annorlunda än håret på huvudet. Skäggschampon är anpassade för de grövre skäggstråna och är i regel mindre uttorkande för skägget. De rengör skägget effektivt från smuts, damm och stylingprodukter utan att ta bort det naturliga fettet som finns i skäggstråna.

Skäggbalsam

Ett skäggbalsam reparerar skadade skäggstrån och hjälper till att återfukta, mjukgöra och förebygga frissiga skägg. Vid regelbunden användning får du därmed ett starkare, lenare och glansigare skägg.

Skäggvax

Skäggvaxet är en är en renodlad stylingprodukt som används för att forma skägget och är den produkt man avslutar med, efter skäggolja eller skäggbalm. Skäggvaxet har ofta en hårdare formula och behöver värmas upp mellan fingrarna innan det arbetas in i skägget och stelnar igen för att bibehålla den önskade formen.

Skäggborste

Det är viktigt att dagligen borsta igenom skägget. Skäggborstarna är oftast fyllda med vildsvinsborst som lyfter bort damm, smuts och partiklar samt hjälper till att fördela de naturliga oljorna som finns i hårbotten genom hela skägget för ett fylligare utseende. Borsta gärna igenom skägget efter att du applicerat skäggolja eller balm för att nå ner ända till hårrötterna och få en jämnare fördelning över alla skäggstrån.

Skäggkam

Skäggkammen är ett bra hjälpmedel när du applicerar stylingprodukter i skägget och är även ett perfekt redskap när du ska trimma skägget. Kammen är enkel att använda vid stylingen samt hjälper till att fördela ut skäggolja och vax jämt i hela skägget. En bra skäggkam gör stylingen bättre, böjer sig inte och har dessutom en snygg design. Till skillnad från billigare plastkammar har våra handgjorda kammar runda och polerade tänder som inte sliter på håret i onödan och minskar risken för skadade hårtoppar.

Skäggsax

När du ska klippa skägget på egen hand så är det en god idé att investera i en bra skäggsax. När du ska trimma skägget så är det saxens fina spets som gör jobbet och då krävs en sax som är att lita på. Vi har precisionssaxar av högsta kvalitet och alla våra saxar lämpar sig väl för både skägg och mustascher. Vissa skäggsaxar säljs med tillhörande läderfodral och det är viktigt att du förvarar din sax i något sorts fodral så spetsen behåller sin skärpa med tiden.

Skäggfärg

Med en skäggfärg kan du på ett enkelt sätt få tillbaka din naturliga hårfärg eller förändra färgen på skägg, mustasch och polisonger utan att behöva anstränga dig allt för mycket. Skäggfärgen är lätt att göra och ger ett naturligt resultat på bara 5 minuter. När du färgar ditt skägg kommer det att se tjockare, mer fylligt och välvårdat ut. Passar utmärkt för män som börjat få grått hår och som vill ha tillbaka sin naturliga nyans, eller för dig som bara vill förändra och förstärka din look. Skäggfärgerna finns i flera olika naturliga färgnyanser så välj den färg som ligger närmast din egna hårfärg för bästa resultat.

Mr Bear Family Beard Brush Travel Size Mr Bear Family Beard Brush Travel Size
Proraso Beard Kit Azur & Lime Proraso Beard Kit Azur & Lime
Proraso Beard Oil Cypress & Vetyver Proraso Beard Oil Cypress & Vetyver
Dick Johnson Beard Scissor La Couper Dick Johnson Beard Scissor La Couper
Mr Bear Family Golden Ember Beard Wash Mr Bear Family Golden Ember Beard Wash
Mr Bear Family Beard Balm Honest Al Mr Bear Family Beard Balm Honest Al
Captain Fawcett Barberism Moustache Wax Captain Fawcett Barberism Moustache Wax
Tabac Original Beard Shampoo & Conditioner Tabac Original Beard Shampoo & Conditioner
Captain Fawcett Moustache Kit Private Stock Captain Fawcett Moustache Kit Private Stock
Nõberu of Sweden Beard Tonic Sandalwood Nõberu of Sweden Beard Tonic Sandalwood
Reuzel Refresh No Rinse Beard Wash 100 ml Reuzel Refresh No Rinse Beard Wash 100 ml
Kent Brushes Folding Pocket Comb Fine 20T Kent Brushes Folding Pocket Comb Fine 20T
The Bluebeards Revenge Mustaschkit The Bluebeards Revenge Mustaschkit
Captain Fawcett Lavender Moustache Wax Captain Fawcett Lavender Moustache Wax
The Bluebeards Revenge Beard Brush The Bluebeards Revenge Beard Brush
Mr Bear Family Beard Brew Woodland Mr Bear Family Beard Brew Woodland
Beard Brother Beard Balm Oud Wood Beard Brother Beard Balm Oud Wood
Dovo Skäggsax Rostfritt Stål Dovo Skäggsax Rostfritt Stål
Recipe for men Beard Elixir Recipe for men Beard Elixir
Babyliss Men Skägg & Mustaschkam Babyliss Men Skägg & Mustaschkam
Mr Bear Family Wash bag Mr Bear Family Wash bag

Mr Bear Family Wash bag

1 159 kr 985 kr
Nõberu of Sweden Beard Wax Sandalwood Nõberu of Sweden Beard Wax Sandalwood
Proraso Beard Wash Cypress & Vetyver Proraso Beard Wash Cypress & Vetyver
Bad Ass Beard Gift Set Bad Ass Beard Gift Set

Bad Ass Beard Gift Set

649 kr 552 kr
Raw Naturals The Imperial Beard Oil Raw Naturals The Imperial Beard Oil
Just For Men Skäggfärg Light Brown Just For Men Skäggfärg Light Brown
Reuzel Wood & Spice Beard Balm Reuzel Wood & Spice Beard Balm
Mühle Beard Shampoo Mühle Beard Shampoo

Mühle Beard Shampoo

155 kr 132 kr
Mr Bear Family Beard Brew Citrus 60 ml Mr Bear Family Beard Brew Citrus 60 ml
Dick Johnson Beard Straightener Dick Johnson Beard Straightener
Nõberu of Sweden Beard Oil Heavy Black Oak Nõberu of Sweden Beard Oil Heavy Black Oak
Dovo Skäggborste med Handtag Dovo Skäggborste med Handtag
Kent Brushes Rundborste 35 mm PF24 Kent Brushes Rundborste 35 mm PF24
Dovo Skäggsax Rostfritt Stål Svart Dovo Skäggsax Rostfritt Stål Svart
Mr Bear Family Kit - Brew & Shaper Woodland Mr Bear Family Kit - Brew & Shaper Woodland
Beard Brother Beard Oil Pear & Vanilla Beard Brother Beard Oil Pear & Vanilla
Nõberu of Sweden Beard Balm Sandalwood Nõberu of Sweden Beard Balm Sandalwood
Captain Fawcett Grooming Scissors Captain Fawcett Grooming Scissors
Mr Bear Family Beard Brush Mr Bear Family Beard Brush
Proraso Beard Kit Wood & Spice Proraso Beard Kit Wood & Spice
Proraso Beard Oil Azur Lime Proraso Beard Oil Azur Lime
Captain Fawcett Big Peat Moustache Wax Captain Fawcett Big Peat Moustache Wax
Mr Bear Family Golden Ember Beard Oil Mr Bear Family Golden Ember Beard Oil
Mr Bear Family Beard Wash Wilderness Mr Bear Family Beard Wash Wilderness
Proraso Moustache Wax Wood & Spice Proraso Moustache Wax Wood & Spice
Raw Naturals Beard Styling Creme Raw Naturals Beard Styling Creme
Captain Fawcett Moustache Kit Booze & Baccy Captain Fawcett Moustache Kit Booze & Baccy
Nõberu of Sweden Skäggborste Nõberu of Sweden Skäggborste
Reuzel Clean & Fresh Beard Wash 200 ml Reuzel Clean & Fresh Beard Wash 200 ml
Kent Brushes Monster Beard Brush Kent Brushes Monster Beard Brush
Mühle Beard Brush Mühle Beard Brush

Mühle Beard Brush

249 kr 212 kr
The Bluebeards Revenge Skäggkit The Bluebeards Revenge Skäggkit
Nõberu of Sweden Beard Wash Sandalwood Nõberu of Sweden Beard Wash Sandalwood
Beard Brother Beard Balm Pear & Vanilla Beard Brother Beard Balm Pear & Vanilla
Merkur Mustaschhyvel 907 Merkur Mustaschhyvel 907

Merkur Mustaschhyvel 907

325 kr 276 kr
RICH Men Grooming Kit Skäggborste & Kam RICH Men Grooming Kit Skäggborste & Kam
Mr Bear Family Grooming Scissor Mr Bear Family Grooming Scissor
Beard Brother Beard Kit Oud Wood Beard Brother Beard Kit Oud Wood
Proraso Beard Balm Azur Lime Proraso Beard Balm Azur Lime
Captain Fawcett Hair Elixir Captain Fawcett Hair Elixir
Dick Johnson's Men's Grooming Calendar Dick Johnson's Men's Grooming Calendar
Reuzel Beard Foam Reuzel Beard Foam

Reuzel Beard Foam

219 kr 186 kr
Tabac Original Beard Wax Tabac Original Beard Wax

Tabac Original Beard Wax

119 kr 101 kr
Mühle Beard Oil Mühle Beard Oil

Mühle Beard Oil

145 kr 123 kr
Efalock Beard Brush Straightener Efalock Beard Brush Straightener
Dovo Beard Care Etui Dovo Beard Care Etui

Dovo Beard Care Etui

979 kr 832 kr
Kent Brushes Small Grooming Brush PF10 Kent Brushes Small Grooming Brush PF10
Dovo Dubbelsidig Skäggkam Dovo Dubbelsidig Skäggkam
Beard Brother Beard Oil Smokey Dark Honey Beard Brother Beard Oil Smokey Dark Honey
Nõberu of Sweden Beard Balm Tobacco Vanilla Nõberu of Sweden Beard Balm Tobacco Vanilla
Dick Johnson Excuse My French Beard Brush Dick Johnson Excuse My French Beard Brush
The Bluebeards Revenge Quiff Roller The Bluebeards Revenge Quiff Roller
Mr Bear Family Beard Brew Citrus Mr Bear Family Beard Brew Citrus
Beard Brother Beard Butter Oud Wood Beard Brother Beard Butter Oud Wood
Proraso Beard Oil Wood & Spice Proraso Beard Oil Wood & Spice
Dick Johnson Beard Wash Godlike 250 ml Dick Johnson Beard Wash Godlike 250 ml
Mr Bear Family Beard Wash Woodland Mr Bear Family Beard Wash Woodland
Proraso Beard Wash Wood & Spice Proraso Beard Wash Wood & Spice
Treat Your Beard Gift Set Treat Your Beard Gift Set
Raw Naturals Storm Proof Beard Balm Raw Naturals Storm Proof Beard Balm
Captain Fawcett Moustache Kit Barberism Captain Fawcett Moustache Kit Barberism
Nõberu of Sweden Skägghandduk Nõberu of Sweden Skägghandduk
Reuzel Clean & Fresh Beard Serum Reuzel Clean & Fresh Beard Serum
Mühle Stubble Balm Mühle Stubble Balm

Mühle Stubble Balm

165 kr 140 kr
Mr Bear Family Beard Brew Woodland 60 ml Mr Bear Family Beard Brew Woodland 60 ml
Nõberu of Sweden Beard Wash Tobacco Vanilla Nõberu of Sweden Beard Wash Tobacco Vanilla
BeardEd Beard Contour Comb BeardEd Beard Contour Comb
Captain Fawcett Folding Pocket Beard Comb Captain Fawcett Folding Pocket Beard Comb
Babyliss Men Skäggborste Vildsvin/Nylon Babyliss Men Skäggborste Vildsvin/Nylon
Mr Bear Family Beard Comb Mr Bear Family Beard Comb
Proraso Beard Kit Cypress & Vetyver Proraso Beard Kit Cypress & Vetyver
Proraso Beard Balm Wood & Spice Proraso Beard Balm Wood & Spice
Mr Bear Family Golden Ember Beard Shaper Mr Bear Family Golden Ember Beard Shaper
Mr Bear Family Beard Oil Honest Al Mr Bear Family Beard Oil Honest Al
Reuzel Beard Balm Reuzel Beard Balm

Reuzel Beard Balm

219 kr 186 kr
Tabac Original Beard Oil Tabac Original Beard Oil

Tabac Original Beard Oil

189 kr 161 kr
Mr Bear Family Beard Brew Wildfire Mr Bear Family Beard Brew Wildfire
Captain Fawcett Moustache Kit Maharajah Captain Fawcett Moustache Kit Maharajah
Captain Fawcett Beer'd Shampoo Captain Fawcett Beer'd Shampoo
Dovo Fickkam Horn Dovo Fickkam Horn

Dovo Fickkam Horn

749 kr 637 kr
Mr Bear Family Kit - Brew & Shaper Citrus Mr Bear Family Kit - Brew & Shaper Citrus
Beard Kit Refreshing Eucalyptus Beard Kit Refreshing Eucalyptus
Dick Johnson Excuse My French Beard Kit Dick Johnson Excuse My French Beard Kit
Mr Bear Family Beard Brew Wilderness Mr Bear Family Beard Brew Wilderness
Beard Brother Beard Butter Pear & Vanilla Beard Brother Beard Butter Pear & Vanilla
Stern Hungarian Mustaschvax Stern Hungarian Mustaschvax
Schwarzkopf Men Perfect Skäggfärg 80 Schwarzkopf Men Perfect Skäggfärg 80
Mr Bear Family Beard Wash Citrus Mr Bear Family Beard Wash Citrus
Nõberu of Sweden Beard Wax Tobacco Vanilla Nõberu of Sweden Beard Wax Tobacco Vanilla
Proraso Beard Wash Azur Lime Proraso Beard Wash Azur Lime
Just For Men Skäggfärg Dark Brown Just For Men Skäggfärg Dark Brown
Reuzel Wood & Spice Beard Foam Reuzel Wood & Spice Beard Foam
Mühle Beard Wax Mühle Beard Wax

Mühle Beard Wax

165 kr 140 kr
Mr Bear Family Beard Brew Wilderness 60 ml Mr Bear Family Beard Brew Wilderness 60 ml
Dovo Skäggborste Oval Dovo Skäggborste Oval

Dovo Skäggborste Oval

289 kr 246 kr
Beard Brother Beard Oil Oud Wood Beard Brother Beard Oil Oud Wood
Babyliss Men Skäggkam Kontur Babyliss Men Skäggkam Kontur