• CYBER MONDAY 15% PÅ ALLT!
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Ansiktskräm

Mjuk & smidig hud

Smörj in huden med rätt typ av ansiktskräm för och göra den mjuk och smidig. Genom att tillföra din hud extra fukt och näring i form av en ansiktskräm hjälper du den att bevara sin naturliga fuktbalans som håller huden i god kondition. Huden blir mjuk och smidig samtidigt som den skyddas mot smuts och yttre faktorer som gör att din hud försämras. Ta reda på vilken hudtyp du har så underlättar det valet av ansiktskräm - och du kommer i slutändan att få bäst resultat.

Tänk på att huden kring ögonen är extra känslig och behöver således en egen ögonkräm med speciella egenskaper. En ögonkräm motverkar åldrande, mörka ringar och påsar under ögonen. Det är runtomkring ögonen som, främst männen, utvecklar sina första rynkor.

Läs Mer Mindre

Ögonkräm

Huden kring ögonen är extra känslig och behöver således en egen ögonkräm med speciella egenskaper. En ögonkräm motverkar åldrande, mörka ringar och påsar under ögonen. Det är runtomkring ögonen som främst männen utvecklar sina första rynkor. Använd inte en vanlig ansiktskräm på den tunna huden kring ögonen, det kommer att göra den ännu mer svullen.

Fet hy

En fet eller acnebenägen hud är ofta blank och oljig, speciellt på pannan, näsan och hakan. En fet hy har synliga porer, ofta mörka pormaskar och har lätt för att få finnar och acne. Den manliga huden är i regel ganska fet vilket bidrar till att den åldras lite långsammare. Använd hudvårdsprodukter som är anpassade för fet hy och som balanserar hudens sebum produktion. Det finns även speciella produkter, s.k. anti-shine som mattar ner glansigheten på pannan, näsan och hakan. En fet hud mår inte bättre av starka rengöringsprodukter eller överdrivet tvättande vilket istället kan leda till att huden utsöndrar ännu mer fett.

Tips vid fet hud:
Rengör huden morgon och kväll med en ansiktstvätt utvecklad för fet hy som ger en djuprengöring utan att ta bort hudens egna, naturliga oljor. Återfukta sedan huden med en ansiktskräm för fet hy som balanserar och återställer fuktbalansen i huden utan att kladda. Det finns superlätta ansiktskrämer som är särskilt bra för män med en tendens till oljig eller blank hud. Det finns även ansiktskrämer med anti-shine effekt som återfuktar och mattar ner fet och oljig hud så att du slipper se blank ut i ansiktet under dagen. Fomulan i dessa är oljefri och innehåller ingredienser som absorberar överskottsfett så får du en fräsch och återfuktad hud utan glans.

Känslig hy

En lättirriterad och känslig hy påverkas i högsta grad av yttre faktorer, parfymerade produkter, stark mat och rakning. En känslig hud är tunn och fin och har lätt för att utveckla brustna, synliga blodkärl. Här är det viktigt att du prövar dig försiktigt fram så att du hittar rätt typ av hudvård för känslig hy.

Välj i regel oparfymerade produkter och produkter som är anpassade för känslig och torr hud i ansiktet. Vi har många bra ansiktskrämer för torr hud samt rakprodukter som är speciellt anpassade att motverka rödhet, utslag och irritation i huden efter rakhyvelns vassa framfart. Var även extra noga med att skydda huden från solen och välj en ansiktskräm med SPF för att stoppa yttre miljöpåverkan.

Läppbalsam

Vi har effektiva cerat mot torra läppar. Ett läppbalsam har i uppgift att återfukta och mjukgöra torra läppar. De innehåller lugnande och närande ingredienser som vårdar nariga och väderbitna läppar och fungerar även som en skyddande barriär mot yttre påverkan. 

Har du torra nariga läppar som aldrig blir sköna hur mycket du än återfuktar? Problemet kan vara så enkelt att du använder ett mineralolje/vaselinbaserat läppcerat. Mineralolja är en restprodukt som används likväl som i petroleum och asfaltsbranschen - den fuktar dina läppar men återfuktar dem inte. Råd bot på din narighet och smörj ekologiskt.

Recipe for men SPF 30 Face Cream Recipe for men SPF 30 Face Cream
c/o Gerd Lingoberry Clear Skin c/o Gerd Lingoberry Clear Skin
Raw Naturals Universal Face Cream Raw Naturals Universal Face Cream
Recipe for men Concealer Medium Recipe for men Concealer Medium
men-ü Pump 100 ml men-ü Pump 100 ml

men-ü Pump 100 ml

15 kr 7 kr
D.R. Harris Moisture Cream D.R. Harris Moisture Cream
c/o Gerd 24/7 Skin Balm 60 ml c/o Gerd 24/7 Skin Balm 60 ml
c/o Gerd Pure Jojoba Oil 30 ml c/o Gerd Pure Jojoba Oil 30 ml
Recipe for men Facial Moisturizer Recipe for men Facial Moisturizer
c/o Gerd Cloudberry Facial Oil c/o Gerd Cloudberry Facial Oil