• CYBER MONDAY 15% PÅ ALLT!
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

RAKPROBLEM

Irriterad hud efter rakning?

Förberedelserna är nyckeln till en perfekt rakning. Får du ofta utslag, rakfinnar eller röda prickar efter rakning så bör du använda rätt typ av produkter för att motverka just dina problem. 

En känslig hud behöver doftfria rakprodukter utan alkohol som hjälper till att återfukta och lugna huden. Problem med inåtväxande hårstrån kan förebyggas genom att skrubba huden och använda en bra rakolja innan rakning.

Läs Mer Mindre

Känslig hud efter rakning

Har du känslig eller lättirriterad hud efter rakning så bör du använda doftfria rakprodukter utan alkohol som hjälper till att återfukta och lugna huden efter rakning. Våra rakkrämer, raktvålar och rakbalmer för känslig hud är speciellt utvecklade för att reducera rodnad och lugna huden efter rakbladens vassa framfart. För dig som ändå önskar en diskret doft så finns det milda rakprodukter med allergivänliga dofter. Vi erbjuder även certifierade ekologiska rakprodukter som är skonsamma för huden och även snälla mot miljön, samtidigt som de erbjuder en fantastisk rakupplevelse!

Orsaken till inåtväxande hår

Om du upplevt problem med inåtväxande hårstrån efter rakning vet du att det kan vara både irriterande och smärtsamt. Rakning är en av de vanligaste orsakerna till inåtväxande hår men det finns små knep som hjälper dig att motverka problemet.

Om hårsäckens öppning blockeras av smuts och gammal hud kan inte hårstrået växa och tränga igenom huden utan rullar ihop sig eller växer snett inuti hårsäcken och irriterar huden. Ofta börjar det som en röd prick som både kan klia och svida och lätt förväxlas med en finne.

Minimera inåtväxande hårstrån

Du bör aldrig raka dig innan du värmt upp skägget och huden med en varm dusch. För att motverka inåtväxande hår på bästa sätt kan du göra en ansiktsskrubb samt använda en rakolja innan rakning. När du exfolierar bort gammal hud underlättar du för hårstråna att växa rakt upp från hårsäcken och oljan mjukar upp och förbereder huden inför rakhyvelns vassa framfart. Se alltid till att ha ett riktigt vasst rakblad och raka dig alltid i hårets växtriktning för att minimera irritationen i hårsäcken.

Mr Bear Family Shaving Oil 60 ml Mr Bear Family Shaving Oil 60 ml
Mühle After Shave Balm Aloe Vera Mühle After Shave Balm Aloe Vera