• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Rakbladsknivar

En rakbladskniv, även känd som shavette eller disposable razor, är en typ av rakkniv där bladet är utbytbart. Det innebär att när bladet blir slött kan du enkelt byta ut det mot ett nytt istället för att behöva slipa det, som krävs för traditionella rakknivar. Denna modell erbjuder samma känsla och stil som en traditionell rakkniv, samtidigt som den har fördelen av ett utbytbart blad. Detta gör rakbladsknivar perfekta för både hemmabruk och professionell användning. Modellen använder klassiska dubbelblad, som bryts i mitten och är samma typ av blad som används i säkerhetshyvlar. Eftersom bladet inte behöver striglas, är rakbladskniven ett enklare sätt att utforska rakning med kniv. Du öppnar helt enkelt bladhållaren, sätter i ditt halva rakblad, förbereder ansiktet, och du är redo att börja raka. Om du har skägg är rakbladskniven perfekt för att skapa snygga skägglinjer och konturer.

Läs Mer Mindre

När man väljer en rakbladskniv är det viktigt att tänka på kvaliteten på bladet, handtaget och designen. Dessa knivar kan variera i pris så det är viktigt att välja en som passar din budget och som du trivs med att använda. Det är också viktigt att välja en kniv från en pålitlig tillverkare och att läsa recensioner innan du gör ett köp.

Olika typer av blad

Det finns flera olika typer av rakblad som man kan använda ihop med en rakbladskniv. Valet av blad kan vara beroende av personliga preferenser, hudtyp och hårstruktur. Det är viktigt att notera att det är viktigt att välja ett blad av hög kvalitet och att byta ut det regelbundet för att få den bästa rakningen och för att undvika irritation.

  • DE-blad (Double Edge blade): Dubbelbladen som är det vanligaste valet för rakbladsknivar. De är gjorda av rostfritt stål och har ett skärpande blad på båda sidor. Samma typ av blad som man använder ihop med en säkerhetshyvel men man bryter dessa i mitten innan man lägger dem i rakbladskniven.
  • Single Edge blade:  Singelrakblad som är ett annat alternativ för rakbladsknivar. Det är en typ av enkelsidiga blad gjorda i rostfritt stål som är speciellt anpassade för rakknivar med utbytbara rakblad. Dessa är särskilt uppskattade av barberare och passar till de flesta rakknivar med korta blad.

Shavette vs. traditionell rakkniv

Man rakar sig med en rakbladskniv på samma sätt som med en traditionell rakkniv, genom att hålla kniven i rätt vinkel mot huden och genomföra långa, jämna drag i samma riktning som hårstråna växer. Dessa knivar är vanligtvis lättare att använda än traditionella rakknivar eftersom det inte krävs så mycket teknik och övning för att hålla dem skarpa.

En rakbladskniv är ett bra val för många personer eftersom det kräver mindre underhåll än en traditionell rakkniv. Dessutom är det enklare och säkrare att använda, och det finns många olika modeller att välja mellan så det finns något för alla. De är också populära hos professionella barberare eftersom de är lätta att använda och kräver mindre tid och kostnad för underhåll än traditionella rakknivar.

Shavette vs. rakhyvel

Det finns flera fördelar med att raka sig med en rakbladskniv (shavette) jämfört med en säkerhetshyvel eller en modern flerbladshyvel:

Närhet: Rakbladsknivar är vanligtvis mer precisa och ger en närmare rakning än säkerhetshyvlar och flerbladshyvlar, eftersom de har ett enda blad som skär håret närmare huden.

Känsla: Många personer tycker att det är en mer personlig och traditionell känsla att raka sig med en rakbladskniv jämfört med en säkerhetshyvel eller en modern flerbladshyvel.

Skräddarsydd: Med en rakbladskniv kan man välja ett utbytbart blad som passar ens hudtyp och hårstruktur bättre, medan moderna flerbladshyvlar har fasta blad som kan vara svårare att anpassa.

Billigare: Eftersom rakbladsknivar används ihop med billiga dubbelblad, är det både billigare och lättare att byta ut detta än flerbladshyvlar som har flera , dyrare blad.

Proraso Shavette Proraso Shavette
Feather Bladskydd i plast NC-300 Feather Bladskydd i plast NC-300
Feather Artist Club SR Razor Black Feather Artist Club SR Razor Black
Feather FHS-10 Single Edge Blade Feather FHS-10 Single Edge Blade
Dovo Shavette Aluminium Black Dovo Shavette Aluminium Black
Dovo Shavette Bladhållare Grön Dovo Shavette Bladhållare Grön
Dovo Shavette Bladhållare Svart Dovo Shavette Bladhållare Svart
Dovo Shavette Bladhållare Vit Dovo Shavette Bladhållare Vit
Dovo Rakknivsfodral Dovo Rakknivsfodral
Dovo Shavette Ebenholts Dovo Shavette Ebenholts
Dovo Shavette Olivträ Dovo Shavette Olivträ
Dovo Shavette Rostfritt Stål Dovo Shavette Rostfritt Stål
Dovo Shavette Aluminium Silver Dovo Shavette Aluminium Silver
Mühle Rakställ Universal Mühle Rakställ Universal
Nõberu of Sweden Razor Knife Nõberu of Sweden Razor Knife
Feather Light Blade 20-pack Feather Light Blade 20-pack
Feather Super Blade 20-pack Feather Super Blade 20-pack
Feather ProGuard Blade 15-pack Feather ProGuard Blade 15-pack
Feather Artist Club DX Razor Feather Artist Club DX Razor
Feather Artist Club DX Razor Teak Feather Artist Club DX Razor Teak
Feather Artist Club SS Razor Black Feather Artist Club SS Razor Black
Perma Sharp Single Edge 100 st Perma Sharp Single Edge 100 st