• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Wigéns

Wigéns kepsar och hattar

Kepsar & Hattar

Klassisk kvalitet och tidlös stil.

Wigens är en välkänd svensk tillverkare av kepsar och hattar med en lång historia av hög kvalitet och hantverk. Företaget grundades år 1906 i Tranås av Oscar Wigen och har sedan dess tillverkat kepsar med traditionella tekniker och material av högsta kvalitet. Alla  kepsar tillverkas för hand i egen fabrik i Estland. Att Wigéns har haft stor framgång i mer än 100 år är ett tecken på deras höga kvalitet, passformer, tidlöst mode och framförallt deras egna fabrik. När Oscar Wigén gick bort 1944 donerade han företaget till de anställda och år 2013 uppgick Wigéns i bolaget Amanda Christensen AB.

En av de främsta anledningarna till att välja en Wigens-keps är dess höga kvalitet. Wigens använder endast de bästa materialen och har en unik hantverksskicklighet som garanterar att varje keps är välsydd och välkonstruerad. Deras kepsar är kända för att hålla formen väl, vilket gör dem både snygga och funktionella. En annan anledning är dess snygga design. Även om Wigens-kepsar ligger lite högre i pris än många andra kepsar på marknaden, så är det värt att investera i en högkvalitativ keps som kommer att hålla i många år.

Ända sedan vår start 2005 har vi kunnat erbjuda exklusiva kepsar och hattar från Wigéns med spännande nyheter varje säsong. En Wigens-keps är inte bara en accessoar utan också en investering i stil och kvalitet.

Wigéns Kepsar och Hattar

Läs Mer Mindre

Kepsar

En snygg keps är en självklar accessoar som förutom att skydda huvudet förstärker din personliga outfit. En väl utvald keps berättar vem du är – både för andra men även dig själv. Kepsen förstärker din personlighet och ger det lilla extra till helheten, oavsett om du föredrar en lantlig robust känsla eller ett mer modernt uttryck. Vi erbjuder välsydda och stilsäkra kepsar av riktigt bra kvalitet. Traditionella former, mönster och material som är anpassade till vårt moderna uttryck.

Hattar

Män har burit hatt sedan urminnes tider. Många menar på att hatten aldrig har försvunnit men den har definitivt varit mindre frekvent under en längre period. Under de senare åren har den äntligen hittat tillbaka till den moderna mannens garderob så glöm gammalt och gubbigt och låt dig inspireras av klassiska modeller i nya färger och material.

Hatten är inte bara en modeaccessoar utan vi behöver den även av praktiska skäl som skydd mot sol, regn och vind. Här hittar du allt från den klassiska och eleganta Fedorahatten till den trendiga Trilbyhatten som blivit en populär modell. Och en snygg stråhatt på sommaren är inte bara ett skönt skydd mot solen, utan förhöjer även vilken outfit som helst!

Vilken keps passar dig?

När det kommer till att välja kepsmodell är det främst storleken som har betydelse. Börja med att fundera över vilken ansiktsform och huvudstorlek du har. Huvudregeln är att små och smala ansikten passar bäst i slimmade kepsar t.ex. Pub modellen. Medan större huvuden eller rundare ansiktsformer passar bättre i vida och robusta modeller t.ex. Newsboy kepsen. Här är de fyra vanligaste kepsmodellerna.

Ivy cap

En självklar vardagskeps med något sportigare inslag. Kepsen är sydd av ett enda tygstycke och har sömmar i kanterna som skapar passformen. En modell i en tidlös och sofistikerad stil som passar de flesta sammanhang. I början av 1900-talet var det främst arbetarklassen som bar Ivy-kepsen som vardagskeps medan överklassen använde modellen under sportiga aktiviteter. Ordet ”Ivy” härstammar från den informella benämningen på åtta av de äldsta och främsta universiteten i USA.

Newsboy cap

En retorkeps med attityd. Modellen har en rundare och mer generös  passform än till exempel Ivy-kepsen, eftersom den är sydd av flera  trekantiga tygstycken och har en knapp i mitten. Namnet kommer från de  pojkar som jobbade med att sälja tidningar på gatorna i slutet av  1800-talet. Kepsen användes dock av fler än bara ”newsboys”, många män  från framför allt arbetarklassen kunde bära kepstypen under  storhetstiden i början av 1900-talet. En ikonisk form med urban attityd  som är perfekt om du inspireras av retrostilen i tv-serier som t.ex.  Peaky Blinders, The Great Gatsby och Boardwalk Empire. Newsboy-kepsen  passar ofta män med större huvuden och bredare ansiktsformer.

Pub cap

Ett pålitligt val för alla sammanhang och tillfällen. En trendig modell  som är platt som Ivy-kepsen, men mer tajt sydd utan överlappande tyg i  sidorna, vilket ger ett mer strikt och åtsmitande utseende. Namnet  kommer från att kepstypen från början var vanlig hos brittiska arbetare  och en del av den avslappnade pub-kulturen i Storbritannien. Pub-kepsen  har en klassisk stil på ett samtida sätt och är ett perfekt val till  både jobbet och puben. En favorit för mindre huvuden och smalare  ansiktsformer.

Baseball cap

Basebollkepsen är förmodligen den kepsmodell som människor använder mest  nu för tiden och finns både i sportigare varianter och mer skräddade  stilar. Modellen är uppbyggd av flera trekantiga tygstycken men har en  tightare passform och större skärm än Newsboy-kepsen. Baseball-kepsen började användas under början av 1900-talet för att skydda basebollspelare mot solen och har sedan dess blivit en mycket populär kulturell symbol.

Förstärk stilen av en modern gentleman genom att välja en Ivy-keps i en tidlös färg eller mönster. Älskar du kompromisslös kvalitet, brittisk stil och en slitstark attityd väljer du en Newsboy-keps i robust tweedtyg. Vill du verkligen göra ett statement väljer du en handgjord hatt av finaste ull där detaljer och helhet förstärker varandra. En urban stil med skarpskurna eleganta snitt och världsvan attityd som berättar för världen att här kommer en man som uppskattar kvalitet och går sin egen väg.