• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

SKÄGG

Ett välvårdat skägg är en viktig del av den moderna mannens utseende. För att hålla det friskt, rent och snyggt behöver du en ordentlig skäggvårdsrutin vilken innefattar användning av högkvalitativa skäggprodukter. Genom att vårda ditt skägg dagligen med produkter som skäggoljor, skäggschampon och skäggborstar kan du undvika irritation, klåda och torrhet. Våra skäggprodukter är speciellt utformade för att ta hand om ditt skägg på bästa möjliga sätt, och hjälper dig att uppnå ett välvårdat, mjukt och glänsande skägg som du kan vara stolt över.

       

      


Läs Mer Mindre

3 steg till ett snyggare och mer välmående skägg

1. Tvätta och rengör - använd en skäggschampo för att tvätta bort smuts, olja och andra föroreningar från skägget. Detta förhindrar inte bara irritation i huden under skägget, utan förbereder också skäggstråna för nästa steg i skäggvården. Ett skäggschampo  innehåller andra ingredienser än ett vanligt hårschampo eller tvål, och  hjälper till att rengöra skägget utan att ta bort det naturliga fettet som finns i skäggstråna. Det är även viktigt att dagligen borsta igenom skägget. Borsten lyfter bort damm, smuts och  partiklar samt hjälper till att fördela de naturliga oljorna som finns i hårbotten genom hela skägget för ett fylligare utseende.

2. Återfukta - applicera en daglig dos av skäggolja som ger näring till både huden och skäggstråna samt återfuktar och ger en lätt glans. Detta hjälper till att motverka torrhet, mjäll och skäggklåda samtidigt som det ger skägget en hälsosam lyster.

3. Forma och styla - använd en kam eller borste för att reda ut eventuella tovor och forma skägget enligt önskemål. Om du vill ha en mer definierad look kan du använda skäggvax eller balm för att forma skäggstråna och hålla dem på plats. Ett vax som borstas genom skägg ger en tjockare och fylligare volymkänsla. Har ditt skägg börjat bli grått eller vill du att det ska se tjockare och fylligare ut kan du enkelt färga det med  våra naturliga skäggfärger. Skäggfärgen ger ett naturligt resultat och passar utmärkt för män som börjat få grått hår och som vill ha tillbaka sin naturliga nyans.

Skäggolja

Skäggolja är en grundläggande produkt för skäggvård som återfuktar och ger näring till både skäggstrån och hud. Oljan motverkar också bakterier och svamp samt lindrar vanliga hudirritationer såsom klåda, mjäll och torrhet. Det är viktigt att välja rätt oljebas, beroende på din skäggtyp och behov. Oavsett om du har en grov eller torr skäggtyp eller normal skäggväxt, finns det en skäggolja som passar dig. Välj en doft som matchar din personlighet och stil, så att du känner dig självsäker med ett friskt och välmående skägg.

Skäggschampo

Skäggschampo är en viktig del av skäggvården eftersom den rengör skägget från smuts och stylingprodukter, men är mindre uttorkande än vanliga hårschampon eller tvålar. Genom att använda skäggschampo får du ett rent och fräscht skägg som inte känns torrt eller sprött. Skäggschampo är också skonsamt för huden under skägget och tar bort smuts och olja utan att ta bort det naturliga fettet som finns i skäggstråna.

Skäggbalsam

Skäggbalsam är en viktig del av skäggvården eftersom då den reparerar skadade skäggstrån och hjälper till att återfukta, mjukgöra och förebygga frissiga skägg. Balsamet innehåller närande ingredienser som stärker och skyddar skägget, samtidigt som det gör det lättare att reda ut tovor och knutar. En annan fördel med skäggbalsam är att det minskar risken för skäggklåda och irritation, då det tillför fukt till huden under skägget. Genom att använda skäggbalsam regelbundet får du ett mjukare, starkare och mer välmående skägg.

Skäggvax

Skäggvax är en stylingprodukt som ger en stadga och formar skägget efter önskad frisyr. Det är perfekt för de som vill ha ett mer definierat och stylat utseende på sitt skägg. Vaxet innehåller ofta närande ingredienser som skyddar och vårdar skägget, samtidigt som det ger en glansig yta. Använd en liten mängd vax och fördela det jämnt genom skägget med fingrarna eller en kam. Skäggvax är särskilt användbart för att forma och hålla på plats längre skäggstrån eller skäggpartier.

Skäggbalm

Skäggbalm, eller beard balm på engelska, är en populär skäggprodukt som ger stadga och formar skägget samtidigt som det vårdar och skyddar det från yttre påfrestningar. Balmen innehåller ofta naturliga ingredienser som sheasmör, bivax eller jojobaolja som ger näring till både skägget och huden under skägget. Det ger också en lätt glans och en mjuk känsla, vilket gör skägget lättare att hantera och styla. Använd en liten mängd balm och fördela den jämnt genom skägget med fingrarna eller en kam. Skäggbalm är särskilt användbart för att forma och vårda kortare skägg eller för att tämja frissigt skägg.

Skillnaden mellan skäggvax och skäggbalm

Den största och viktigaste skillnaden mellan skäggvax och skäggbalm är deras funktion. Skäggvax används vanligtvis för att styla och forma skägget medan skäggbalm används för att vårda och mjukgöra skägget. Skäggvax ger en stadig stadga och kan användas för att forma skägget till olika frisyrer, medan skäggbalm ger en lättare stadga och är främst avsedd att återfukta och vårda skägget samt lugna irriterad hud under skägget. Skäggbalm kan också användas för att ge en subtil glans och motverka frissighet i skägget.

Skäggborste

Skäggborstar används för att hålla skägget snyggt och vältrimmat samt för att fördela skäggolja eller skäggvax jämnt genom skägget. En bra skäggborste har naturliga borsthår som är skonsamma mot huden och skägget, samtidigt som de effektivt tar bort smuts och döda hudceller från skägget. Borstningen stimulerar också blodcirkulationen i huden under skägget och hjälper till att främja skäggväxten. En skäggborste med rätt längd på borsthåren och ett bekvämt handtag kan göra stor skillnad för att hålla skägget i toppskick.

Skäggkam

Skäggkammar är en viktig tillbehör för alla män med skägg. De kan hjälpa till att hålla skägget rent och snyggt genom att reda ut tovor och raka linjer. Skäggkammar finns i olika material som plast, trä och metall. De är också utformade i olika storlekar och former, från små fickkammar till större långa kammar. Det är viktigt att välja en kam som passar din skäggtyp och stil. En metallkam passar bra för en kortare skägg, medan en träkam fungerar bäst för en tjockare och längre skägg. Användning av en skäggkam kan också hjälpa till att fördela skäggolja eller balsam jämnt genom skägget, vilket hjälper till att hålla det mjukt och glänsande. Till skillnad från billigare plastkammar har våra kammar runda och polerade tänder som inte sliter på håret i onödan och minskar risken för skadade hårtoppar.

Skillnaden mellan skäggborsten och skäggkammen

Den största och viktigaste skillnaden mellan skäggborstar och skäggkammar är deras utformning och funktion. Skäggborstar är oftast tillverkade av mjuka borststrån och används för att rengöra och jämna ut skägget samt fördela skäggprodukter som skäggolja och skäggvax jämnt över skägget. Skäggkammar är däremot oftast tillverkade av hårda material såsom trä eller plast och används för att reda ut tovor och knutar i skägget samt forma och styla skägget på önskat sätt. En skäggkam är särskilt användbar för att forma skägglinjen och skägget runt munnen på ett precist sätt.

Skäggsax

En skäggsax är ett oumbärligt verktyg för alla män som vill hålla sitt skägg snyggt och vältrimmat. En skäggsax är speciellt utformad för att klippa skäggstrån på ett säkert och effektivt sätt, och är gjord av högkvalitativt stål för att klara av de tjocka och grova skäggstråna. En skäggsax ger dig full kontroll över dina klippningar och gör det enkelt att trimma och forma ditt skägg efter önskad stil. Det är viktigt att välja en skäggsax av hög kvalitet för att undvika skador på huden eller skägget, och för att uppnå ett perfekt resultat varje gång. Det finns olika material på saxarna som rostfritt stål eller kolstål. Tänk på att aldrig lämna skäggsaxen blöt eller framme i ett fuktigt badrum, då kan den rosta eller få missfärgade fläckar. Ta även som vana att smörja in  saxen då och då med lite olja.

Skäggfärg

Med en skäggfärg kan du på ett enkelt sätt få tillbaka din naturliga hårfärg eller förändra färgen på skägg, mustasch och polisonger. Skäggfärgen är lätt att själv göra och ger ett naturligt resultat. När du färgar ditt skägg kommer det att se tjockare, mer fylligt och välvårdat ut. Passar utmärkt för män som börjat få grått hår och som vill ha tillbaka sin naturliga nyans, eller för dig som bara vill förändra och förstärka din look. Det är viktigt att välja en färg som matchar din naturliga hårfärg och hudton för att få ett naturligt resultat.

Active Men Beard Pencil Brown Active Men Beard Pencil Brown
Nõberu of Sweden Giftbox Beard TWO Nõberu of Sweden Giftbox Beard TWO
Nõberu of Sweden Giftbox Beard ONE Nõberu of Sweden Giftbox Beard ONE
Depot No. 501 Beard Shampoo Depot No. 501 Beard Shampoo
LEA Beard Serum LEA Beard Serum
Solomon's Moustache Scissors Solomon's Moustache Scissors
Dovo Beard Set Nr. 6 Dovo Beard Set Nr. 6
Dovo Beard Set Nr. 2 Dovo Beard Set Nr. 2
Dick Johnson Beard Straightener Dick Johnson Beard Straightener
Babyliss Men Skäggkam Kontur Babyliss Men Skäggkam Kontur
Mühle Stubble Balm Mühle Stubble Balm
Mühle Beard Wax Mühle Beard Wax
Mühle Beard Shampoo Mühle Beard Shampoo
Mühle Beard Oil Mühle Beard Oil
Dick Johnson Beard Kit Dick Johnson Beard Kit
Dovo Beard Care Etui Dovo Beard Care Etui
Efalock Beard Brush Straightener Efalock Beard Brush Straightener
Recipe for men Beard Elixir Recipe for men Beard Elixir
Captain Fawcett Grooming Scissors Captain Fawcett Grooming Scissors
Tabac Original Beard Wax Tabac Original Beard Wax
Tabac Original Beard Oil Tabac Original Beard Oil
Proraso Beard Wash Wood & Spice Proraso Beard Wash Wood & Spice
Proraso Beard Balm Wood & Spice Proraso Beard Balm Wood & Spice
Proraso Beard Oil Wood & Spice Proraso Beard Oil Wood & Spice
Dovo Skäggsax Rostfritt Stål Dovo Skäggsax Rostfritt Stål
Nõberu of Sweden Skäggborste Nõberu of Sweden Skäggborste
Mr Bear Family Grooming Scissor Mr Bear Family Grooming Scissor
Mr Bear Family Beard Comb Mr Bear Family Beard Comb
Mr Bear Family Beard Brush Mr Bear Family Beard Brush