• We´re open for business! Leverans 2-3 dagar.
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

SKÄGG

Skäggvård

Dagligen utsätts din hud och ditt skägg för yttre påfrestningar som gör att det kräver vård och omsorg för att må bra. Här hittar du vårdande skäggoljor som gör skägget mjukare och motverkar kliande skäggbotten. Effektiva skäggschampon som både rengör och återfuktar. Och sköna skäggborstar och kammar som stimulerar skäggväxten, reder ut tovor och fördelar skäggolja eller vax jämnare.

Läs Mer Mindre

3 steg till ett snyggare skägg

1. Rengör

För att få ett rent och friskt skägg behöver du  tvätta skägget regelbundet med ett skäggschampo. Ett skäggschampo  innehåller andra ingredienser än ett vanligt hårschamo eller tvål, och  hjälper till att rengöra skägget effektivt från smuts, damm och  stylingprodukter utan att ta bort det naturliga fettet som finns i  skäggstråna.

Det är även viktigt att dagligen borsta igenom  skägget för ett frisk, välmående och snyggt skägg. Skäggborstarna är  oftast fyllda med vildsvinsborst som lyfter bort damm, smuts och  partiklar samt hjälper till att fördela de naturliga oljorna som finns i  hårbotten genom hela skägget för ett fylligare utseende.

2. Återfukta

Hemligheten bakom ett mjukt, härligt och snyggt  skägg heter skäggolja. Skäggoljan är förmodligen den viktigaste detaljen  i din dagliga skötsel av skägget så den vårdar, återfuktar och ger ny  energi till skäggstråna och huden under. 

Oljan ger en lätt glans  och får det att se friskt och välmående ut och det blir lätt att kamma  igenom. Förutom att mjukgöra skägget så stärker och skyddar skäggoljan  ansiktshåren samt hjälper till att bevara hudens elasticitet. Ur  hygiensynpunkt bidrar skäggoljan även till att motverka bakterier och  svamp och lindrar hudirritationer såsom skäggklåda, skäggmjäll och  torrhet.

3. Styla

När du har sett till att ditt skägg mår bra är det  dags att styla det. Använd ett skäggvax innan du ska iväg för att forma  skägget och lägga stråna snyggt på plats. Önskar du en tjockare och  fylligare volymkänsla kan du applicera vax och sedan borta igenom  skägget några gånger.

Har ditt skägg börjat bli grått eller vill  du att det ska se tockare och fylligare ut kan du enkelt färga det med  våra naturliga skäggfärger. Skäggfärgen är lätt att göra och ger ett  naturligt resultat på bara 5 minuter. Passar utmärkt för män som börjat  få grått hår och som vill ha tillbaka sin naturliga nyans, eller för dig  som bara vill förändra och förstärka din look.

Skäggolja

Skäggoljan vårdar, återfuktar och ger ny energi till skäggstråna och även till huden under skägget. Oljan ger en lätt glans och får det att se friskt och välmående ut och det blir lätt att kamma igenom. Förutom att mjukgöra skägget så stärker och skyddar skäggoljan ansiktshåren samt hjälper till att bevara hudens elasticitet. Ur hygiensynpunkt bidrar skäggoljan även till att motverka bakterier och svamp och lindrar hudirritationer såsom skäggklåda, skäggmjäll och torrhet.

Skäggschampo

Ett skäggschampo eller en skäggtvål rengör och tvättar skägget samt hjälper till att återfukta skäggstråna. Genom att använda en rengöring anpassad till skägg istället för hår motverkar du torrt skägg och får en väldoftande upplevelse. En skäggtvätt skiljer sig från ett vanligt hårschampo eller tvål vilket är naturligt eftersom skäggstråna beter sig helt annorlunda än håret på huvudet. Skäggschampon är anpassade för de grövre skäggstråna och är i regel mindre uttorkande för skägget. De rengör skägget effektivt från smuts, damm och stylingprodukter utan att ta bort det naturliga fettet som finns i skäggstråna.

Skäggbalsam

Ett skäggbalsam reparerar skadade skäggstrån och hjälper till att återfukta, mjukgöra och förebygga frissiga skägg. Vid regelbunden användning får du därmed ett starkare, lenare och glansigare skägg.

Skäggvax

Skäggvaxet är en är en renodlad stylingprodukt som används för att forma skägget och är den produkt man avslutar med, efter skäggolja eller skäggbalm. Skäggvaxet har ofta en hårdare formula och behöver värmas upp mellan fingrarna innan det arbetas in i skägget och stelnar igen för att bibehålla den önskade formen.

Skäggborste

Det är viktigt att dagligen borsta igenom skägget. Skäggborstarna är oftast fyllda med vildsvinsborst som lyfter bort damm, smuts och partiklar samt hjälper till att fördela de naturliga oljorna som finns i hårbotten genom hela skägget för ett fylligare utseende. Borsta gärna igenom skägget efter att du applicerat skäggolja eller balm för att nå ner ända till hårrötterna och få en jämnare fördelning över alla skäggstrån.

Skäggkam

Skäggkammen är ett bra hjälpmedel när du applicerar stylingprodukter i skägget och är även ett perfekt redskap när du ska trimma skägget. Kammen är enkel att använda vid stylingen samt hjälper till att fördela ut skäggolja och vax jämt i hela skägget. En bra skäggkam gör stylingen bättre, böjer sig inte och har dessutom en snygg design. Till skillnad från billigare plastkammar har våra handgjorda kammar runda och polerade tänder som inte sliter på håret i onödan och minskar risken för skadade hårtoppar.

Skäggsax

När du ska klippa skägget på egen hand så är det en god idé att investera i en bra skäggsax. När du ska trimma skägget så är det saxens fina spets som gör jobbet och då krävs en sax som är att lita på. Vi har precisionssaxar av högsta kvalitet och alla våra saxar lämpar sig väl för både skägg och mustascher. Vissa skäggsaxar säljs med tillhörande läderfodral och det är viktigt att du förvarar din sax i något sorts fodral så spetsen behåller sin skärpa med tiden.

Skäggfärg

Med en skäggfärg kan du på ett enkelt sätt få tillbaka din naturliga hårfärg eller förändra färgen på skägg, mustasch och polisonger utan att behöva anstränga dig allt för mycket. Skäggfärgen är lätt att göra och ger ett naturligt resultat på bara 5 minuter. När du färgar ditt skägg kommer det att se tjockare, mer fylligt och välvårdat ut. Passar utmärkt för män som börjat få grått hår och som vill ha tillbaka sin naturliga nyans, eller för dig som bara vill förändra och förstärka din look. Skäggfärgerna finns i flera olika naturliga färgnyanser så välj den färg som ligger närmast din egna hårfärg för bästa resultat.

Captain Fawcett Hair Elixir Captain Fawcett Hair Elixir
Mr Bear Family Beard Comb Mr Bear Family Beard Comb
Beard Brother Beard Kit Oud Wood Beard Brother Beard Kit Oud Wood
Proraso Beard Balm Cypress & Vetyver Proraso Beard Balm Cypress & Vetyver
Reuzel Wood & Spice Beard Balm Reuzel Wood & Spice Beard Balm
Nõberu of Sweden Skäggborste Nõberu of Sweden Skäggborste
Kent Brushes Grooming Brush PF06 Kent Brushes Grooming Brush PF06
Babyliss Men Skäggkam Kontur Babyliss Men Skäggkam Kontur
Proraso Beard Oil Wood & Spice Proraso Beard Oil Wood & Spice
Raw Naturals Storm Proof Beard Balm Raw Naturals Storm Proof Beard Balm
Mr Bear Family Beard Wash Citrus Mr Bear Family Beard Wash Citrus
Proraso Beard Wash Wood & Spice Proraso Beard Wash Wood & Spice
Mühle Beard Wax Mühle Beard Wax
The Bluebeards Revenge Skäggkit The Bluebeards Revenge Skäggkit
Kent Brushes Monster Beard Brush Kent Brushes Monster Beard Brush
Beard Brother Beard Oil After 8 Beard Brother Beard Oil After 8
Raw Naturals Beard Kit Raw Naturals Beard Kit

Raw Naturals Beard Kit

298 kr 186 kr
Proraso Beard Balm Azur Lime Proraso Beard Balm Azur Lime
Efalock Beard Brush Straightener Efalock Beard Brush Straightener
Reuzel Beard Foam Reuzel Beard Foam
Tabac Original Beard Wax Tabac Original Beard Wax
Nõberu of Sweden Skägghandduk Nõberu of Sweden Skägghandduk
Dick Johnson Beard Straightener Dick Johnson Beard Straightener
Dovo Skäggsax Rostfritt Stål Dovo Skäggsax Rostfritt Stål
Proraso Beard Wash Azur Lime Proraso Beard Wash Azur Lime
Mühle Beard Shampoo Mühle Beard Shampoo
Reuzel Clean & Fresh Beard Serum Reuzel Clean & Fresh Beard Serum
Dovo Beard Care Etui Dovo Beard Care Etui
Captain Fawcett Grooming Scissors Captain Fawcett Grooming Scissors
Dovo Beard Set Nr. 6 Dovo Beard Set Nr. 6
Mr Bear Family Beard Brush Mr Bear Family Beard Brush
Proraso Beard Balm Wood & Spice Proraso Beard Balm Wood & Spice
Reuzel Beard Balm Reuzel Beard Balm
Tabac Original Beard Oil Tabac Original Beard Oil
Mühle Beard Brush Mühle Beard Brush
Recipe for men Beard Elixir Recipe for men Beard Elixir
Beard Brother Beard Balm Oud Wood Beard Brother Beard Balm Oud Wood
Merkur Mustaschhyvel 907 Merkur Mustaschhyvel 907
Mr Bear Family Grooming Scissor Mr Bear Family Grooming Scissor
Mühle Beard Oil Mühle Beard Oil
Reuzel Wood & Spice Beard Foam Reuzel Wood & Spice Beard Foam
BeardEd Beard Contour Comb BeardEd Beard Contour Comb
Beard Brother Beard Oil Oud Wood Beard Brother Beard Oil Oud Wood
Dovo Beard Set Nr. 2 Dovo Beard Set Nr. 2
Proraso Beard Oil Azur Lime Proraso Beard Oil Azur Lime
Raw Naturals Beard Styling Creme Raw Naturals Beard Styling Creme
Mühle Stubble Balm Mühle Stubble Balm
Nõberu of Sweden Skäggkam Nõberu of Sweden Skäggkam
Mr Bear Family Beard Kit Golden Ember Mr Bear Family Beard Kit Golden Ember