• CYBER MONDAY 15% PÅ ALLT!
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

HUDVÅRD

Ren & fräsch hud!

En viktig faktor inom skönhet är att känna sig ren och fräsch och att dagligen rengöra och vårda sin hud. Att vårda sig själv är avstressande och får dig att må bra. Ta reda på vilka hudvårdsprodukter som passar dig och investera i bra produkter som ger din hud de rätta förutsättningarna. 

Bygg upp en bra hudvårdsrutin som du upprepar dagligen för att ge din hud ett lyft när den känns stressad och trött. På längre sikt hålls din hud i god kondition och kommer att åldras långsammare.

Läs Mer Mindre

Ansiktsvård för män

Hudvårdsprodukterna fungerar alla som hjälpmedel för att tillsammans med en sund livsstil hålla vår hud i bra skick. Det finns mängder av produkter som har i uppgift att vårda, rengöra, återfukta, fräscha upp och bevara vår hud. Beroende på vilken hudtyp, ålder eller effekt vi vill uppnå finns olika sorters preparat. Hör du till dem som vistas mycket utomhus, har ett smutsigt yrke, en stressig livsstil eller sitter mycket framför datorn? Vid rätt och regelbunden användning ser hudvårdsprodukterna på längre sikt till att vår hud hålls i god kondition och åldras långsammare. På kortare sikt ger de vår hud ett lyft när den känns stressad, trött, grå eller trist.

Då mannens hud skiljer sig från kvinnans behöver männen sina egna hudvårdspreparat. Den manliga huden är betydligt tjockare, grövre, fastare och ofta fetare, varför männen behöver egna hudvårdsprodukter innan, under och efter rakning. Den inre känslan av renhet och den yttre känslan av en problemfri, frisk och fräsch hud ger en stark känsla av välbefinnande. När du mår bra på insidan stärker du ditt självförtroende och din utstrålning. Tar du hand om din hud och ger den vad den behöver klarar den bättre av alla de yttre påfrestningar som den utsätts för.

Ansiktstvätt

Tvätta ansiktet morgon och kväll med en bra ansiktstvätt för att avlägsna döda hudceller som får huden att se grå och hängig ut. Tvätta aldrig ansiktet med vanlig tvål, den rengör inte huden och porerna på djupet. Tvål är extremt uttorkande och tack vare dess höga PH-värde rubbar tvålen hela hudens naturliga balans.

Ansiktsskrubb

En ansiktsskrubb är bra för dig som upplever att huden känns fet, har stora svarta porer, ser grå eller hängig ut, känns torr och ömtålig eller för dig som bara vill ge sin hud lite extra omvårdnad. Peeling för ansiktet fungerar som en extra ansiktsrengöring och innehåller små slipkorn som slipar, fräschar upp och rengör huden extra. Resultatet blir en ren, slät, jämn och fräschare hud. För män lyfter även ansiktsskrubben skäggstråna och förbereder huden för en slätare och jämnare rakning.

Vi rekommenderar att du använder en ansiktsskrubb en eller två gånger i veckan, gärna innan du rakar dig. Om du har problem med fet hud kan du öka det till en gång extra. Skrubbar du huden för ofta är det risk att du torkar ut och skadar huden. Det finns även särskilda kroppsskrubbar som ofta har lite grövre korn anpassade för huden på kroppen.

Ansiktskräm

Smörj in huden med rätt typ av ansiktskräm för och göra den mjuk och smidig. Genom att tillföra din hud extra fukt och näring i form av en ansiktskräm hjälper du den att bevara sin naturliga fuktbalans som håller huden i god kondition. Huden blir mjuk och smidig samtidigt som den skyddas mot smuts och yttre faktorer som gör att din hud försämras. Ta reda på vilken hudtyp du har så underlättar det valet av ansiktskräm - och du kommer i slutändan att få bäst resultat.

Tänk på att huden kring ögonen är extra känslig och behöver således en egen ögonkräm med speciella egenskaper. En ögonkräm motverkar åldrande, mörka ringar och påsar under ögonen. Det är runtomkring ögonen som, främst männen, utvecklar sina första rynkor.

Ögonkräm

Huden kring ögonen är extra känslig och behöver således en egen ögonkräm med speciella egenskaper. En ögonkräm motverkar åldrande, mörka ringar och påsar under ögonen. Det är runtomkring ögonen som främst männen utvecklar sina första rynkor. Använd inte en vanlig ansiktskräm på den tunna huden kring ögonen, det kommer att göra den ännu mer svullen.

Fet hy

En fet eller acnebenägen hud är ofta blank och oljig, speciellt på pannan, näsan och hakan. En fet hy har synliga porer, ofta mörka pormaskar och har lätt för att få finnar och acne. Den manliga huden är i regel ganska fet vilket bidrar till att den åldras lite långsammare. Använd hudvårdsprodukter som är anpassade för fet hy och som balanserar hudens sebum produktion. Det finns även speciella produkter, s.k. anti-shine som mattar ner glansigheten på pannan, näsan och hakan. En fet hud mår inte bättre av starka rengöringsprodukter eller överdrivet tvättande vilket istället kan leda till att huden utsöndrar ännu mer fett.

Tips vid fet hud:
Rengör huden morgon och kväll med en ansiktstvätt utvecklad för fet hy som ger en djuprengöring utan att ta bort hudens egna, naturliga oljor. Återfukta sedan huden med en ansiktskräm för fet hy som balanserar och återställer fuktbalansen i huden utan att kladda. Det finns superlätta ansiktskrämer som är särskilt bra för män med en tendens till oljig eller blank hud. Det finns även ansiktskrämer med anti-shine effekt som återfuktar och mattar ner fet och oljig hud så att du slipper se blank ut i ansiktet under dagen. Fomulan i dessa är oljefri och innehåller ingredienser som absorberar överskottsfett så får du en fräsch och återfuktad hud utan glans.

Känslig hy

En lättirriterad och känslig hy påverkas i högsta grad av yttre faktorer, parfymerade produkter, stark mat och rakning. En känslig hud är tunn och fin och har lätt för att utveckla brustna, synliga blodkärl. Här är det viktigt att  du prövar dig försiktigt fram så att du hittar rätt typ av hudvård för känslig hy.

Välj i regel oparfymerade produkter och produkter som är anpassade för känslig och torr hud i ansiktet. Vi har många bra ansiktskrämer för torr hud samt rakprodukter som är speciellt anpassade att motverka rödhet, utslag och irritation i huden efter rakhyvelns vassa framfart. Var även extra noga med att skydda huden från solen och välj en ansiktskräm med SPF för att stoppa yttre miljöpåverkan.

Läppbalsam

Vi har effektiva cerat mot torra läppar. Ett läppbalsam har i uppgift att återfukta och mjukgöra torra läppar. De innehåller lugnande och närande ingredienser som vårdar nariga och väderbitna läppar och fungerar även som en skyddande barriär mot yttre påverkan. 

Har du torra nariga läppar som aldrig blir sköna hur mycket du än återfuktar? Problemet kan vara så enkelt att du använder ett mineralolje/vaselinbaserat läppcerat. Mineralolja är en restprodukt som används likväl som i petroleum och asfaltsbranschen - den fuktar dina läppar men återfuktar dem inte. Råd bot på din narighet och smörj ekologiskt.

c/o Gerd 100% Lingon Powder c/o Gerd 100% Lingon Powder
Recipe for men Concealer Medium Recipe for men Concealer Medium
Beard Brother Tattoo Aftercare Balm Beard Brother Tattoo Aftercare Balm
D.R. Harris Moisture Cream D.R. Harris Moisture Cream
Mr Bear Family Tattoo Wash Mr Bear Family Tattoo Wash
Nõberu of Sweden Skägghandduk Nõberu of Sweden Skägghandduk
c/o Gerd Pure Jojoba Oil 30 ml c/o Gerd Pure Jojoba Oil 30 ml
Recipe for men SPF 30 Face Cream Recipe for men SPF 30 Face Cream
c/o Gerd Blueberry Balm 60 ml c/o Gerd Blueberry Balm 60 ml
Recipe for men Facial Cleanser Recipe for men Facial Cleanser
Mr Bear Family Tattoo Wash REA Mr Bear Family Tattoo Wash REA
c/o Gerd Clean Face Canola 200 ml c/o Gerd Clean Face Canola 200 ml
Recipe for men Under Eye Gel Recipe for men Under Eye Gel
c/o Gerd Cloudberry Facial Oil c/o Gerd Cloudberry Facial Oil
men-ü Pump 100 ml men-ü Pump 100 ml

men-ü Pump 100 ml

15 kr 7 kr
Raw Naturals Universal Face Cream Raw Naturals Universal Face Cream
Dovo Klipette Näshårstrimmer Dovo Klipette Näshårstrimmer
c/o Gerd Blueberry Eye Serum c/o Gerd Blueberry Eye Serum
The Bluebeards Revenge Face Wash The Bluebeards Revenge Face Wash
c/o Gerd 24/7 Lip Care c/o Gerd 24/7 Lip Care
c/o Gerd Eco Facial Scrub 75 ml c/o Gerd Eco Facial Scrub 75 ml
Truefitt & Hill Shampoo Vitamin E Truefitt & Hill Shampoo Vitamin E
c/o Gerd Lingoberry Clear Skin c/o Gerd Lingoberry Clear Skin
Mr Bear Family Tattoo Lotion Mr Bear Family Tattoo Lotion
Recipe for men Facial Moisturizer Recipe for men Facial Moisturizer
c/o Gerd 100% Blåbär Powder c/o Gerd 100% Blåbär Powder
Mr Bear Family Lip Balm Coconut Mr Bear Family Lip Balm Coconut
D.R. Harris Exfoliating Cream D.R. Harris Exfoliating Cream
GAHNS Reporia Tvål GAHNS Reporia Tvål
Truefitt & Hill Shampoo Coconut Truefitt & Hill Shampoo Coconut
c/o Gerd 24/7 Skin Balm 60 ml c/o Gerd 24/7 Skin Balm 60 ml
Recipe for men Peeling Mask Recipe for men Peeling Mask