• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

HeadBlade

HeadBlade Huvudrakning

Rakhyvlar för huvudet

Patenterad design för en skönare upplevelse!

Det amerikanska företaget HeadBlade är idag ledande på marknaden inom produkter för huvudrakning. Företagets innovativa rakhyvlar har en patenterad design som är speciellt utvecklad för rakning på huvudet vilka ger dig full kontroll och en skön rakupplevelse. Eftersom huden på huvudet skiljer sig från huden i ansiktet behöver det en annan typ av vårdande produkter i samband med rakning. För dig som vill testa på att raka huvudet hittar du nedanför allt du behöver för att göra din huvudrakning till ett rent nöje!

Läs Mer Mindre

HeadBlade historia

The HeadBlade Company är ett amerikanskt företag som specialiserat sig på rakverktyg och produkter för huvudet. HeadBlade lanserades 1997 av designer och grundare av företaget, Todd Greene som efter år av egna problem med att raka huvudet utvecklade en egen hyvel med ett ergonomiskt grepp. I kombination med den ökande acceptansen av huvudrakning och en aktiv livsstil, satsade Todd på att skapa ett varumärke med huvudhyvlar som kärna. Utvecklingen av hyveln tog två år och resulterade i själva HeadBlade hyveln. Efter hyvelns framfart har kompletterande produkter för rakvård och huvudvård utvecklats. HeadBlades innovativa rakhyvlar har en patenterad design som har vunnit flera nationella designutmärkelsen tack vare sin snygga och funktionella design. HeadBlade har utvecklat varumärket till ett livsstilsmärke och har bland sina så kallade HeadBladers flera välkända idrottsprofiler.

Dags att raka huvudet?

Håret är en viktig del av vårt utseende. För många män kan håravfall vara något jobbigt, något man oroar sig över och helst inte vill tänka på. Håravfall är vanligast hos män och många män som drabbas är yngre än 30 år. Definitionen av att man blir skallig är då man upplever att det släpper onormalt mycket hår från hårbotten. De vanligaste orsakerna till håravfall är ärftlighet och kan därmed inte förhindras men det kan även bero på medicinska eller kemiska faktorer. Om du är drabbad av håravfall kan det vara en bra idé att låta skalligheten ha sin gång. Håravfall kan se lite olika ute på olika personer men att hålla sig fast vid en liten mängd hår, ett stigande hårfäste eller glesa och kala fläckar gör sig inte bra för varken ditt utseende eller självkänsla. Omfamna istället din nya look och lär dig hur du tar din huvudrakning till en ny nivå. Idag är det många män som rakar huvudet, inte bara för att de måste utan även för att det är trendigt och har blivit en stil i sig. Idag är det även allmänt accepterat med rakat huvud och det anses helt enkelt som vilken frisyr som helst.
“Conquer your day and look good doing it.”

Produkter för huvudrakning

Huden på huvudet är känslig och för att förhindra utslag, sår eller irritation i huden efter rakning är det viktigt att du använder produkter utvecklade för just för huvudrakning. Dessa hjälper till att göra rakningen så smidig som möjligt, både under och efteråt. Satsa främst på en skyddande och återfuktande rakkräm som motverkar skärsår under rakning samt en vårdande after shave kräm. Glöm inte att använda solskyddsfaktor på huvudet i solen, det är lätt att bränna sig!

Renrakat eller stubb?

Rakar du huvudet med en maskin lämnar du kvar lite stubb. Vill du raka bort allt är det hyvel som gäller. Vi erbjuder HeadBlade rakhyvlar som är speciellt utvecklade för huvudrakning. Du behöver inte gå till en frisör för att raka skallen utan med rätt typ av verktyg kan du enkelt göra det själv hemma. Har du långt hår börjar du med en sax alternativt en hårtrimmer för att sedan raka huvudet med en hyvel. Använd gärna en rakkräm anpassad för huvudrakning som skyddar huden och förebygger skärsår. Tänk på att huvudet blir mindre när håret försvinner och att huden är blek när du rakar av håret varför en brun utan sol kräm kan vara bra att ha hemma.

Rengör & återfukta regelbundet

Även om du rakar bort allt hår så måste du ändå tvätta hårbotten regelbundet för att få bort död hud, smuts och fett. Huden på huvudet är ofta känslig och kan behöva ett milt schampo eller en ansiktsrengöring samt något återfuktande som stänger hudens porer och lämnar huden på huvudet mjuk och smidig efter rakning. För dig som vill motverka glansig hud på huvudet finns återfuktande krämer som ger en matt finish, och  vill du hellre ha en blankpolerad skalle finns krämer med blank finish.

Raka huvudet med HeadBlade

HeadBlade ATX Razor Ghost REA HeadBlade ATX Razor Ghost REA
HeadBlade Super Groomster HeadBlade Super Groomster
HeadBlade ATX HeadCase (no razor) HeadBlade ATX HeadCase (no razor)
HeadBlade Razor MOTO Reverso HeadBlade Razor MOTO Reverso
HeadBlade Razor MOTO Le-Greene HeadBlade Razor MOTO Le-Greene
HeadBlade ATX Razor Black HeadBlade ATX Razor Black
HeadBlade ATX Razor Ghost HeadBlade ATX Razor Ghost
HeadBlade Razor Moto Le Military HeadBlade Razor Moto Le Military
HeadBlade Razor Classic HeadBlade Razor Classic
HeadBlade Moto Razor Travel Pack HeadBlade Moto Razor Travel Pack
HeadBlade HeadLube Lotion SPF50 HeadBlade HeadLube Lotion SPF50
HeadBlade ATX Razor Travel Pack HeadBlade ATX Razor Travel Pack
HeadBlade S4 MOTO GreeneBlade HeadBlade S4 MOTO GreeneBlade
HeadBlade MOTO Starter Pack HeadBlade MOTO Starter Pack
HeadBlade ATX Starter Pack HeadBlade ATX Starter Pack
HeadBlade Moto HeadCase HeadBlade Moto HeadCase
HeadBlade Lotion Pump HeadBlade Lotion Pump
HeadBlade Travel Shell HeadBlade Travel Shell
HeadBlade HeadStand HeadBlade HeadStand
HeadBlade HB4/HB6 Adapter HeadBlade HB4/HB6 Adapter
HeadBlade HB6 Blades 4-pack HeadBlade HB6 Blades 4-pack
HeadBlade HB4 Blades 4-pack HeadBlade HB4 Blades 4-pack
HeadBlade Razor Moto Blaze HeadBlade Razor Moto Blaze
HeadBlade Razor Moto Fire Dept HeadBlade Razor Moto Fire Dept
HeadBlade Razor Moto HeadBlade Razor Moto
HeadBlade ATX Razor HeadBlade ATX Razor