• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Kepsar

Den moderna gentlemannen

En snygg keps är en självklar accessoar som förutom att skydda huvudet förstärker din personliga outfit. En väl utvald keps berättar vem du är – både för andra men även dig själv. Kepsen förstärker din personlighet och ger det lilla extra till helheten, oavsett om du föredrar en lantlig robust känsla eller ett mer modernt uttryck.

Vi erbjuder välsydda och stilsäkra kepsar av riktigt bra kvalitet. Traditionella former, mönster och material som är anpassade till vårt moderna uttryck. Välj mellan värmande kepsar i ull för höst/vinter säsongen. Eller svalare modeller i linne/bomull för vår och sommar.

Läs Mer Mindre

Olika kepsmodeller

Förstärk stilen av en modern gentleman genom att välja en Ivy-keps i en tidlös färg eller mönster. Älskar du kompromisslös kvalitet, brittisk stil och en slitstark attityd väljer du en Newsboy-keps i robust tweedtyg. Vill du verkligen göra ett statement väljer du en handgjord hatt av finaste ull där detaljer och helhet förstärker varandra. En urban stil med skarpskurna eleganta snitt och världsvan attityd som berättar för världen att här kommer en man som uppskattar kvalitet och går sin egen väg.

När det kommer till att välja kepsmodell är det främst storleken som har betydelse. Börja med att fundera över vilken ansiktsform och huvudstorlek du har. Huvudregeln är att små och smala ansikten passar bäst i slimmade kepsar t.ex. Ivy Slim eller Pub modellen. Medan större huvuden eller rundare ansiktsformer passar bättre i vida och robusta modeller t.ex. Newsboy kepsen.

Ivy cap

Ivy modellen är en självklar vardagskeps med något sportigare inslag. En modell i en tidlös och sofistikerad stil som passar de flesta sammanhang. Den s.k. "one piece modellen" är sydd av ett enda tygstycke och har sömmar i kanterna som skapar den snygga passformen. Grundregeln är att de tajta modellerna passar bäst till smala ansiktsformer, vidare modeller till rundare ansikten.

I början av 1900-talet var det främst arbetarklassen som bar Ivy-kepsen som vardagskeps medan överklassen använde modellen under sportiga aktiviteter. Ordet ”Ivy” härstammar från den informella benämningen på åtta av de äldsta och främsta universiteten i USA.

Ivy Calssic cap

Modell med medium bred formad krona med antingen rundad eller vinklad sidosöm. Något böjd skärm. Med eller utan öronlappar.

Ivy Slim cap

Modell med smal formad krona med antingen rundad eller vinklad sidosöm. Kort mjuk skärm. Med eller utan öronlappar.

Newsboy cap

En retorkeps med attityd. Modellen har en rundare och mer generös passform än till exempel Ivy-kepsen, eftersom den är sydd av flera trekantiga tygstycken och har en knapp i mitten. Namnet kommer från de pojkar som jobbade med att sälja tidningar på gatorna i slutet av 1800-talet. Kepsen användes dock av fler än bara ”newsboys”, många män från framför allt arbetarklassen kunde bära kepstypen under storhetstiden i början av 1900-talet. En ikonisk form med urban attityd som är perfekt om du inspireras av retrostilen i tv-serier som t.ex. Peaky Blinders, The Great Gatsby och Boardwalk Empire. Newsboy-kepsen passar ofta män med större huvuden och bredare ansiktsformer.

Pub cap

Ett pålitligt val för alla sammanhang och tillfällen. En trendig modell som är platt som Ivy-kepsen, men mer tajt sydd utan överlappande tyg i sidorna, vilket ger ett mer strikt och åtsmitande utseende. Namnet kommer från att kepstypen från början var vanlig hos brittiska arbetare och en del av den avslappnade pub-kulturen i Storbritannien. Pub-kepsen har en klassisk stil på ett samtida sätt och är ett perfekt val till både jobbet och puben. En favorit för mindre huvuden och smalare ansiktsformer.

Baseball cap

Basebollkepsen är förmodligen den kepsmodell som människor använder mest nu för tiden och finns både i sportigare varianter och mer skräddade stilar. Modellen är uppbyggd av flera trekantiga tygstycken men har en tightare passform och större skärm än Newsboy-kepsen. Baseball-kepsen började användas under början av 1900-talet för att skydda basebollspelare mot solen och har sedan dess blivit en mycket populär kulturell symbol.

Nõberu of Sweden Black Snapback Nõberu of Sweden Black Snapback
Resteröds Trucker Cap Green Resteröds Trucker Cap Green
Resteröds Trucker Cap Blue Resteröds Trucker Cap Blue
Better Be Bold Snapback Cap Green Better Be Bold Snapback Cap Green
Better Be Bold Snapback Cap Black Better Be Bold Snapback Cap Black
Nõberu of Sweden Snapback Nõberu of Sweden Snapback