• We´re open for business! Leverans 2-3 dagar.
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Rakoljor

 Är du trött på irriterad hud, rodnad, rakfinnar eller rakutslag? Rakoljan är det svaret för att bli av med dessa problem!

Rakoljan, även kallad pre-shave oil, mjukgör och förbereder huden för rakning genom att ge en extra skyddande barriär mellan rakhyveln och huden. Det kan också bidra till att minska friktionen från rakhyveln och därmed minska risken för irriterade hårsäckar och inåtväxande hårstrån. Det är bäst att applicera rakoljan på fuktig hud, före rakgel eller rakkräm, och låta den sitta på huden i några minuter för att ge den tid att tränga in och verka. Sedan kan du fortsätta med din vanliga rakningsrutin.

Läs Mer Mindre

Inåtväxande hårstrån

Förberedelserna är nyckeln till en perfekt rakning. Har du problem med inåtväxande hårstrån ska du skrubba huden och använda en bra rakolja innan du rakar dig för att minimera besvären.

Orsaken till inåtväxande hår

Om du upplevt problem med inåtväxande hårstrån efter rakning vet du att det kan vara både irriterande och smärtsamt. Rakning är en av de vanligaste orsakerna till inåtväxande hår men det finns små knep som hjälper dig att motverka problemet.

Om hårsäckens öppning blockeras av smuts och gammal hud kan inte hårstrået växa och tränga igenom huden utan rullar ihop sig eller växer snett inuti hårsäcken och irriterar huden. Ofta börjar det som en röd prick som både kan klia och svida och lätt förväxlas med en finne.

Minimera inåtväxande hårstrån

Du bör aldrig raka dig innan du värmt upp skägget och huden med en varm dusch. För att motverka inåtväxande hår på bästa sätt kan du göra en ansiktsskrubb samt använda en rakolja innan rakning. När du exfolierar bort gammal hud underlättar du för hårstråna att växa rakt upp från hårsäcken och oljan mjukar upp och förbereder huden inför rakhyvelns vassa framfart. Se alltid till att ha ett riktigt vasst rakblad och raka dig alltid i hårets växtriktning för att minimera irritationen i hårsäcken.

Proraso Towel Proraso Towel

Proraso Towel

279 kr
Recipe for men Clear Shaving Gel Recipe for men Clear Shaving Gel
Mr Bear Family Shaving Oil 60 ml Mr Bear Family Shaving Oil 60 ml
Tabac Original Beard Oil Tabac Original Beard Oil
Mühle Shaving Towel 2-pack Mühle Shaving Towel 2-pack