• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Skäggkam

Skäggkammar är en viktig tillbehör för alla män med skägg. De kan hjälpa till att hålla skägget rent och snyggt genom att reda ut tovor och raka linjer. Skäggkammar finns i olika material och är utformade i olika storlekar och former. Det är viktigt att välja en kam som passar din skäggtyp och stil. Användning av en skäggkam kan också hjälpa till att fördela skäggolja eller balsam jämnt genom skägget, vilket hjälper till att hålla det mjukt och glänsande.

Läs Mer Mindre

Olika material

 Skäggkammar finns i olika material som plast, trä och metall. De är också utformade i olika storlekar och former, från små fickkammar till större långa kammar. Det är viktigt att välja en kam som passar din skäggtyp och stil. En metallkam passar bra för en kortare skägg, medan en träkam fungerar bäst för en tjockare och längre skägg. En fintandad skäggkam lämpar sig bäst för kortare och tunnare skägg eller för mustascher och vid styling med mustaschvax.

Använd inte en vanlig kam till skägget då formpressade kammar har ojämna kanter som sliter sönder dina skäggstrån och orsakar kluvna toppar vilket får ditt skägg att se sprött och ovårdat ut.

Skillnaden mellan skäggborsten och skäggkammen

Den största och viktigaste skillnaden mellan skäggborstar och skäggkammar är deras utformning och funktion. Skäggborstar är oftast tillverkade av mjuka borststrån och används för att rengöra och jämna ut skägget samt fördela skäggprodukter som skäggolja och skäggvax jämnt över skägget. Skäggkammar är däremot oftast tillverkade av hårda material såsom trä eller plast och används för att reda ut tovor och knutar i skägget samt forma och styla skägget på önskat sätt. En skäggkam är särskilt användbar för att forma skägglinjen och skägget runt munnen på ett precist sätt.

Dick Johnson Original Comb Dick Johnson Original Comb
Proraso Brush & Comb Set Proraso Brush & Comb Set
Dovo Beard Set Nr. 6 Dovo Beard Set Nr. 6
Dovo Beard Set Nr. 2 Dovo Beard Set Nr. 2
Babyliss Men Skägg & Mustaschkam Babyliss Men Skägg & Mustaschkam
Babyliss Men Skäggkam Kontur Babyliss Men Skäggkam Kontur
Dovo Dubbelsidig Skäggkam Dovo Dubbelsidig Skäggkam
Dovo Fickkam Horn Dovo Fickkam Horn
Nõberu of Sweden Skäggkam Nõberu of Sweden Skäggkam
BeardEd Beard Contour Comb BeardEd Beard Contour Comb
Kent Brushes Small Haircomb R7T Kent Brushes Small Haircomb R7T
Mr Bear Family Beard Comb Mr Bear Family Beard Comb