• We´re open for business! Leverans 2-3 dagar.
Snabb leverans / Klarna / Expertråd

AFTER SHAVE

Avsluta på bästa sätt

En bra after shave avslutar din rakning på allra bästa sätt. För att motverka irritation och utslag i huden efter rakning ska du använda en vårdande after shave balm som smörjs in på den nyrakade huden. För ett mer klassiskt avslut kan du använda ett traditionellt rakvatten som klappas in i huden. 

Om du har fått små skärsår eller råkat skära dig under rakningen kan du använda dig av ett alunstift som bromsar skärsår och verkar sammandragande på huden. För en mer naturlig after shave kan du använda en fuktad alun sten som har en antiseptisk effekt och stänger hudens porer samtidigt som den gör huden mjuk och smidig. 

Läs Mer Mindre

After Shave Balm

En after shave balm återfuktar huden och avslutar din rakning på allra bästa sätt. Den vårdande rakbalmen smörjs in på den nyrakade huden för att ge fukt och motverka irritation och utslag efter rakning. Vi erbjuder after shave balmer för alla hudtyper och i flera härliga dofter, även oparfymerade after shave krämer för dig med extra känslig hud. För ett mer klassiskt avslut erbjuder vi även traditionella rakvatten som klappas in i huden efter rakning.

After Shave Lotion

After Shave Lotion är ett traditionellt rakvatten som klappas in i huden eller sprayas på efter rakning och har ofta sammandragande och renande egenskaper. Har du känslig hud efter rakning bör du istället välja en After Shave Balm, en rakbalm i krämform som smörjs in på den nyrakade huden för att motverka torrhet, irritation eller rakutslag. En mans doft är otroligt viktig, den gör dig ihågkommen. Välj din doft med omsorg och ha gärna flera olika!

Alun

Alun är ett bra sätt att avsluta rakningen på om det uppstått små skärsår eller som en naturlig after shave. Alun används för att stoppa mindre blödningar i den olyckliga händelsen att du råkar skära dig och förutom att alun bromsar skärsår så verkar den även sammandragande och kyler ner huden. Alun i blockform är ett utmärkt sätt att avsluta sin rakning på då det fräschar upp huden och fungerar som ett balsam för rakirritationer. En fuktad alun sten har en antiseptisk effekt och stänger hudens porer efter rakning samtidigt som den gör huden mjuk och smidig. Alun funkar utmärkt att använda även på rakat huvud.

Alunsten eller alunstift

Alun (alum) finns i olika former som alunsten, alunblock, alunstift eller i geléform. Det mindre alunstiftet används som en snabb räddare i nöden när rakolyckan är framme medan det större alunblocket dras i ansiktet som en skön avslutning på rakningen.

En alunsten kan även användas som en naturlig aftershave då den kyler och fräschar upp huden efter rakningen samt lindrar rakutslag, rödhet och rakfinnar. Ett viktigt raktillbehör för dagens välvårdade gentleman!

D.R. Harris Sandalwood Aftershave D.R. Harris Sandalwood Aftershave
Proraso Styptic Gel Proraso Styptic Gel
Taylor of Old Bond Street Bay Rum Taylor of Old Bond Street Bay Rum
Proraso Post Shave Stone Proraso Post Shave Stone
Mühle After Shave Balm Aloe Vera Mühle After Shave Balm Aloe Vera
Mühle Alunsten Mühle Alunsten
Mühle Alunstift Mühle Alunstift
Nõberu of Sweden Alunsten Nõberu of Sweden Alunsten
Omega Alunstift Omega Alunstift
Hega Rakbalsam Upsala Hega Rakbalsam Upsala
Edwin Jagger Alunstift Edwin Jagger Alunstift
Edwin Jagger Alunblock Edwin Jagger Alunblock
Tabac Original After Shave Balm Tabac Original After Shave Balm
Hega Rakbalsam Original Hega Rakbalsam Original