• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

AFTER SHAVE

Efter rakning är det viktigt att vårda och återställa huden på bästa sätt för att undvika irriterad hud, rakutslag och röda prickar. En bra eftervård kan ske med hjälp av ett klassiskt rakvatten eller en vårdande rakbalm för att lugna och återfukta huden. Om du har fått små skärsår eller råkat skära dig under rakningen kan du använda dig av ett alunstift som bromsar skärsår och verkar sammandragande på huden. Använd alltid en vårdande produkt efter rakning för att få en så skonsam och vårdande rutin som möjligt.

       

Läs Mer Mindre

After Shave Lotion

After Shave Lotion är ett klassiskt rakvatten som används efter rakning för att ge huden ett traditionellt avslut. Rakvattnet är alkoholbaserat och klappas in på huden efter rakning. Det tjänar till att desinficera huden och har sammandragande och renande egenskaper som motverkar irritation, rakfinnar och inflammerade hårsäckar. Rakvattnet kan också ha en doft som män gillar. Aftershave går under beteckningarna Rakvatten, After Shave Lotion eller After Shave Splash. Rakvattnet är ett bra val för de som önskar ett klassiskt avslut efter rakning.

Rakvatten innehåller alkohol som kan verka uttorkande på huden. Även om vissa rakvatten är berikade med glycerin för att motverka alkoholens bieffekter, rekommenderar vi att man kompletterar med en återfuktande ansiktskräm för att ge huden de bästa förutsättningarna. Om du har en känslig och torr hud, bör du avsluta din rakning med en skonsammare after shave balm i krämform som smörjs in på den nyrakade huden. Detta ger huden fukt och vård.

Rakvatten används också av vissa män som en daglig doft istället för en cologne, eau de toilette eller parfym. Dock, har after shave en betydligt lägre doftkoncentration på 2-3%, vilket gör att doften bara varar mellan 1-2 timmar.

After Shave Balm

En After Shave Balm är det perfekta verktyget för att avsluta din rakning på bästa sätt. Den vårdande rakbalmen återfuktar huden och motverkar irritation och utslag efter rakning. Rakbalmen har en krämig konsistens och innehåller återfuktande och antibakteriella ämnen som hjälper huden att återhämta sig snabbare. Vi erbjuder after shave balmer för alla hudtyper och i flera härliga dofter, även oparfymerade alternativ för dig med extra känslig hud. För ett mer klassiskt avslut erbjuder vi även traditionella rakvatten som klappas in i huden efter rakning. Känn skillnaden i din hud efter rakning med en vårdande after shave balm.

Alun

Alun är ett bra sätt att hantera rakolyckor och avsluta rakningen på ett skonsamt sätt. Det kan användas för att stoppa mindre blödningar vid skärsår och har en sammandragande och kylande effekt på huden. Alun i blockform är ett utmärkt val eftersom det fräschar upp huden och fungerar som ett balsam mot rakirritationer. En fuktad alunsten har en antiseptisk effekt och stänger hudens porer efter rakning samtidigt som den gör huden mjuk och smidig. Alun är även lämpligt att använda på ett nyrakat huvud. Ett större alunblock passar bäst för ytliga skärsår medan ett mindre alunstift är bättre för djupare sår. Alun är ett naturligt och effektivt val för att hantera rakolyckor och avsluta rakningen på ett skonsamt sätt.

Alunsten eller alunstift

Alun, även känt som alum, finns i olika former som alunsten, alunblock, alunstift eller i geléform. Det mindre alunstiftet är en snabb och smidig lösning för olyckor under rakningen, medan det större alunblocket är ett bra sätt att avsluta rakningen på.

En alunsten kan användas som en naturlig aftershave eftersom den kyler och fräschar upp huden efter rakningen samt lindrar rakutslag, rödhet och rakfinnar. Det är ett viktigt raktillbehör för dagens välvårdade gentleman!

Klar Seifen Aftershave Sport - Rasierwasser Klar Seifen Aftershave Sport - Rasierwasser
Mühle Sea Buckthorn Shaving Care Set REA Mühle Sea Buckthorn Shaving Care Set REA
Mühle Aloe Vera Shaving Care Set REA Mühle Aloe Vera Shaving Care Set REA
Mühle Aloe Vera Shaving Care Set Mühle Aloe Vera Shaving Care Set
LEA Classic Aftershave Lotion LEA Classic Aftershave Lotion
LEA Classic After Shave Balm LEA Classic After Shave Balm
LEA Natural Alum Stone Deodorant LEA Natural Alum Stone Deodorant
Clubman Pinaud Styptic Pencil Clubman Pinaud Styptic Pencil
Dovo Aftershave Citrus Lion Dovo Aftershave Citrus Lion
Dovo Aftershave Berlin Barber Dovo Aftershave Berlin Barber
Post Shave Powder 100 g Post Shave Powder 100 g
Nõberu of Sweden Alum Block Nõberu of Sweden Alum Block
Nõberu of Sweden Alum Sticks Nõberu of Sweden Alum Sticks
Proraso Towel Proraso Towel

Proraso Towel

279 kr
Proraso Cologne Azur Lime 100 ml Proraso Cologne Azur Lime 100 ml
Proraso Atomizer Proraso Atomizer
D.R. Harris Bay Rum Aftershave D.R. Harris Bay Rum Aftershave
D.R. Harris Arlington Aftershave D.R. Harris Arlington Aftershave
D.R. Harris Windsor Aftershave D.R. Harris Windsor Aftershave
Osma Alunblock 75 g Osma Alunblock 75 g
Taylor of Old Bond Street Bay Rum Taylor of Old Bond Street Bay Rum
The Bluebeards Revenge Alum Block The Bluebeards Revenge Alum Block
Proraso Post Shave Stone Proraso Post Shave Stone
Proraso Styptic Gel Proraso Styptic Gel
Edwin Jagger Alunblock Edwin Jagger Alunblock
Tabac Original After Shave Balm Tabac Original After Shave Balm
GAHNS Hega Rakbalsam Original GAHNS Hega Rakbalsam Original
GAHNS Hega Rakbalsam Upsala GAHNS Hega Rakbalsam Upsala
Mühle After Shave Balm Aloe Vera Mühle After Shave Balm Aloe Vera
Mühle Alunsten Mühle Alunsten
Mühle Alunstift Mühle Alunstift