• Förlängd ångerrätt t.o.m. 16 januari
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

AFTER SHAVE

Efter rakning

Irriterad hud, rakutslag och röda prickar är vanligt efter rakning varför det är viktigt att vårda och återställa huden på bästa sätt.  Efter rakbladets vassa framfart behöver huden extra omhändertagande, antingen i form av ett klassiskt rakvatten eller en vårdande rakbalm.

Om du har fått små skärsår eller råkat skära dig under rakningen kan du använda dig av ett alunstift som bromsar skärsår och verkar sammandragande på huden. 

Läs Mer Mindre

After Shave Lotion

Rakvatten med alkohol som klappas in på huden efter rakning för dig som önskar ett mer traditionellt avslut. Rakvattnet är antiseptiskt och har sammandragande och renande egenskaper som motverkar irritation i huden, rakfinnar och inflammerade hårsäckar. After shave går under beteckningarna Rakvatten, After Shave Lotion eller After Shave Splash.

Rakvatten innehåller alkohol som kan verka uttorkande på huden även om en del är berikade med glycerin för att motverka alkolholens bieffekter. Komplettera gärna med en återfuktande ansiktskräm för att ge din hud de bästa förutsättningarna. Har du en känslig och torr hud bör du istället avsluta din rakning med en skonsammare after shave balm i krämform som smörjs in på den nyrakade huden.

Vissa män föredrar att använda ett rakvatten som en daglig doft istället för en Cologne, Eau de Toilette eller Parfym. After Shave har dock en betydligt lägre doftkoncentration på 2-3% vilket gör att doften bara varar mellan 1-2  timmar.

After Shave Balm

En after shave balm återfuktar huden och avslutar din rakning på allra bästa sätt. Den vårdande rakbalmen smörjs in på den nyrakade huden för att ge fukt och motverka irritation och utslag efter rakning. Vi erbjuder after shave balmer för alla hudtyper och i flera härliga dofter, även oparfymerade after shave krämer för dig med extra känslig hud. För ett mer klassiskt avslut erbjuder vi även traditionella rakvatten som klappas in i huden efter rakning.

Alun

Alun är ett bra sätt att avsluta rakningen på om det uppstått små skärsår eller som en naturlig after shave. Alun används för att stoppa mindre blödningar i den olyckliga händelsen att du råkar skära dig och förutom att alun bromsar skärsår så verkar den även sammandragande och kyler ner huden. Alun i blockform är ett utmärkt sätt att avsluta sin rakning på då det fräschar upp huden och fungerar som ett balsam för rakirritationer. En fuktad alun sten har en antiseptisk effekt och stänger hudens porer efter rakning samtidigt som den gör huden mjuk och smidig. Alun funkar utmärkt att använda även på rakat huvud.

Alunsten eller alunstift

Alun (alum) finns i olika former som alunsten, alunblock, alunstift eller i geléform. Det mindre alunstiftet används som en snabb räddare i nöden när rakolyckan är framme medan det större alunblocket dras i ansiktet som en skön avslutning på rakningen.

En alunsten kan även användas som en naturlig aftershave då den kyler och fräschar upp huden efter rakningen samt lindrar rakutslag, rödhet och rakfinnar. Ett viktigt raktillbehör för dagens välvårdade gentleman!

Mühle After Shave Balm Aloe Vera Mühle After Shave Balm Aloe Vera
GAHNS Hega Rakbalsam Upsala GAHNS Hega Rakbalsam Upsala
Edwin Jagger Alunblock Edwin Jagger Alunblock
HeadBlade ClearHead 150 ml HeadBlade ClearHead 150 ml
Tabac Original After Shave Balm Tabac Original After Shave Balm
Nõberu of Sweden Alum Block Nõberu of Sweden Alum Block
D.R. Harris Bay Rum Aftershave D.R. Harris Bay Rum Aftershave
Proraso Atomizer Proraso Atomizer
Mühle Alunsten Mühle Alunsten
D.R. Harris Arlington Aftershave D.R. Harris Arlington Aftershave
Post Shave Powder 100 g Post Shave Powder 100 g
Proraso Post Shave Stone Proraso Post Shave Stone
Proraso Towel Proraso Towel

Proraso Towel

279 kr
Nõberu of Sweden Alum Sticks Nõberu of Sweden Alum Sticks
Dovo Aftershave Citrus Lion Dovo Aftershave Citrus Lion
Mühle Alunstift Mühle Alunstift
Taylor of Old Bond Street Bay Rum Taylor of Old Bond Street Bay Rum
Proraso Cologne Azur Lime 100 ml Proraso Cologne Azur Lime 100 ml
GAHNS Hega Rakbalsam Original GAHNS Hega Rakbalsam Original
D.R. Harris Sandalwood Aftershave D.R. Harris Sandalwood Aftershave
Dovo Aftershave Berlin Barber Dovo Aftershave Berlin Barber
D.R. Harris Windsor Aftershave D.R. Harris Windsor Aftershave