• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

After Shave Lotion

After Shave Lotion är ett klassiskt rakvatten som används efter rakning för att ge huden ett traditionellt avslut. Rakvattnet är alkoholbaserat och klappas in på huden efter rakning. Det tjänar till att desinficera huden och har sammandragande och renande egenskaper som motverkar irritation, rakfinnar och inflammerade hårsäckar. Rakvattnet kan också ha en doft som män gillar. Aftershave går under beteckningarna Rakvatten, After Shave Lotion eller After Shave Splash. Rakvattnet är ett bra val för de som önskar ett klassiskt avslut efter rakning.

Läs Mer Mindre

Uttorkande?

Rakvatten innehåller alkohol som kan verka uttorkande på huden. Även om vissa rakvatten är berikade med glycerin för att motverka alkoholens bieffekter, rekommenderar vi att man kompletterar med en återfuktande ansiktskräm för att ge huden de bästa förutsättningarna. Om du har en känslig och torr hud, bör du avsluta din rakning med en skonsammare after shave balm i krämform som smörjs in på den nyrakade huden. Detta ger huden fukt och vård.

After Shave som doft

Rakvatten används också av vissa män som en daglig doft istället för en cologne, eau de toilette eller parfym. Dock, har after shave en betydligt lägre doftkoncentration på 2-3%, vilket gör att doften bara varar mellan 1-2 timmar.

Rakvatten vs. Rakbalm

After shave lotion (rakvatten) och rakbalm är båda produkter som används efter rakning för att vårda och återställa huden. Rakvatten innehåller alkohol som är antiseptisk och har sammandragande och renande egenskaper, men kan vara uttorkande för huden. Rakbalm är en mer vårdande och skonsammare alternativet som innehåller fukt och antibakteriella ämnen för att motverka irritation och inåtväxande hårstrån. Det är en krämig konsistens som är lätt att smörja in och ger huden en silkeslen känsla med en väldoftande doft. Valet mellan dessa produkter beror på ens personliga preferens och hudtyp.

Klar Seifen Aftershave Sport - Rasierwasser Klar Seifen Aftershave Sport - Rasierwasser
LEA Classic Aftershave Lotion LEA Classic Aftershave Lotion
Dovo Aftershave Citrus Lion Dovo Aftershave Citrus Lion
Dovo Aftershave Berlin Barber Dovo Aftershave Berlin Barber
Dovo Aftershave Deep Leather Dovo Aftershave Deep Leather
After Shave Gift Set After Shave Gift Set

After Shave Gift Set

1 497 kr 1 345 kr
Proraso Atomizer Proraso Atomizer
D.R. Harris Bay Rum Aftershave D.R. Harris Bay Rum Aftershave
D.R. Harris Arlington Aftershave D.R. Harris Arlington Aftershave
D.R. Harris Windsor Aftershave D.R. Harris Windsor Aftershave
Taylor of Old Bond Street Bay Rum Taylor of Old Bond Street Bay Rum