• Förlängd ångerrätt t.o.m. 16 januari
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

After Shave Lotion

Rakvatten

After Shave Lotion är ett klassiskt rakvatten med alkohol som klappas in på huden efter rakning för dig som önskar ett mer traditionellt avslut. Rakvattnet tjänar egentligen till att desinficera huden efter rakning men för de flesta män är det också en doft.

Rakvattnet är antiseptiskt och har sammandragande och renande egenskaper som motverkar irritation i huden, rakfinnar och inflammerade hårsäckar. Aftershave går under beteckningarna Rakvatten, After Shave Lotion eller After Shave Splash.

Läs Mer Mindre

Uttorkande?

Rakvatten innehåller alkohol som kan verka uttorkande på huden även om en del är berikade med glycerin för att motverka alkolholens  bieffekter. Komplettera  gärna med en återfuktande ansiktskräm för att  ge din hud de bästa förutsättningarna. Har du en känslig och torr hud  bör du istället avsluta din rakning med en skonsammare after shave balm i  krämform som smörjs in på den nyrakade huden.

After Shave som doft

Vissa män föredrar  att använda ett rakvatten som en daglig doft istället för en Cologne,  Eau de Toilette eller Parfym. After Shave har dock en betydligt lägre  doftkoncentration på 2-3% vilket gör att doften bara varar mellan 1-2  timmar.

Rakvatten vs. Rakbalm

Irriterad hud, rakutslag och röda  prickar är vanligt efter rakning varför det är viktigt att vårda och  återställa huden på bästa sätt. Efter rakbladets vassa framfart behöver  huden extra omhändertagande, antingen i form av ett klassiskt rakvatten  eller en vårdande rakbalm.

En klassisk after shave lotion  (rakvatten) innehåller alkolhol och är antiseptisk och renande vilket  motverkar inflammerade hårsäckar. Du klappar in rakvattnet på det  nyrakade området vilket kan svida till - en känsla som många tycker om.  Alkoholen kan dock lätt torka ut huden vilket inte är inte det bästa  alternativet för dig med känslig och torr hud. 

Ett mer vårdande  och skonsammare alternativ är after shave balm (rakbalm). Rakbalmer av  bra kvalitet tillför fukt och innehåller antibakteriella ämnen som likt  alkoholen motverkar sveda och inåtväxande hårstrån. Dessutom är det en  riktigt skön känsla att smörja in huden med en kräm som gör huden mjuk,  len och maskulint väldoftande.

D.R. Harris Bay Rum Aftershave D.R. Harris Bay Rum Aftershave
Dovo Aftershave Berlin Barber Dovo Aftershave Berlin Barber
Dovo Aftershave Deep Leather Dovo Aftershave Deep Leather
HeadBlade ClearHead 150 ml HeadBlade ClearHead 150 ml
Taylor of Old Bond Street Bay Rum Taylor of Old Bond Street Bay Rum
Proraso Atomizer Proraso Atomizer
Dovo Aftershave Citrus Lion Dovo Aftershave Citrus Lion
D.R. Harris Windsor Aftershave D.R. Harris Windsor Aftershave
After Shave Gift Set After Shave Gift Set