• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Alun

Alun är ett bra sätt att hantera rakolyckor och avsluta rakningen på ett skonsamt sätt. Det kan användas för att stoppa mindre blödningar vid skärsår och har en sammandragande och kylande effekt på huden. Alun i blockform är ett utmärkt val eftersom det fräschar upp huden och fungerar som ett balsam mot rakirritationer. En fuktad alunsten har en antiseptisk effekt och stänger hudens porer efter rakning samtidigt som den gör huden mjuk och smidig. Alun är även lämpligt att använda på ett nyrakat huvud. Ett större alunblock passar bäst för ytliga skärsår medan ett mindre alunstift är bättre för djupare sår. Alun är ett naturligt och effektivt val för att hantera rakolyckor och avsluta rakningen på ett skonsamt sätt.


Läs Mer Mindre

Vad är alun?

Alun är en naturligt förekommande mineralsten, vars naturliga salter hjälper till att stoppa blödningen av små skärsår under rakning. I den olyckliga händelsen att du råkar skära dig bromsar så alun mindre blödningar och verkar sammandragande på huden. 

Alunsten eller alunstift

Alun, även känt som alum, finns i olika former som alunsten, alunblock, alunstift eller i geléform. Det mindre alunstiftet är en snabb och smidig lösning för olyckor under rakningen, medan det större alunblocket är ett bra sätt att avsluta rakningen på.

En alunsten kan användas som en naturlig aftershave eftersom den kyler och fräschar upp huden efter rakningen samt lindrar rakutslag, rödhet och rakfinnar. Det är ett viktigt raktillbehör för dagens välvårdade gentleman!

Användning

Alun är ett utmärkt sätt att ta hand om din hud efter rakningen. Det kan användas för att stoppa blödningar vid rakolyckor genom att fukta en del av alunblocket i kallt vatten och försiktigt applicera det på såret. Detta kan svida till, men det är helt normalt. Torka av alunblocket efter användning och var noga med att bara blöta den del som rört huden, annars riskerar blocket att gå sönder.

Du kan också använda alun som en naturlig aftershave genom att fukta en del av blocket och stryka det över det nyrakade ansiktet. Avsluta med att skölja ansiktet i kallt vatten för att stänga porerna. Alun kan lämna en vit hinna på huden, men det lätt torkas bort med ett fuktat papper.

LEA Natural Alum Stone Deodorant LEA Natural Alum Stone Deodorant
Better Be Bold Blood Stopper Better Be Bold Blood Stopper
Clubman Pinaud Styptic Pencil Clubman Pinaud Styptic Pencil
Nõberu of Sweden Alum Block Nõberu of Sweden Alum Block
Nõberu of Sweden Alum Sticks Nõberu of Sweden Alum Sticks
Osma Alunblock 75 g Osma Alunblock 75 g
The Bluebeards Revenge Alum Block The Bluebeards Revenge Alum Block
Proraso Post Shave Stone Proraso Post Shave Stone
Proraso Styptic Gel Proraso Styptic Gel
Edwin Jagger Alunblock Edwin Jagger Alunblock
Mühle Alunsten Mühle Alunsten
Mühle Alunstift Mühle Alunstift