• Välkommen till nya guapo.se
Snabb leverans / Klarna / Expertråd

Alun

Alun - stoppar blödning vid rakning

Alun är ett bra sätt att avsluta rakningen på om det uppstått små skärsår eller som en naturlig after shave. Alun används för att stoppa mindre blödningar i den olyckliga händelsen att du råkar skära dig och förutom att alun bromsar skärsår så verkar den även sammandragande och kyler ner  huden. Alun i blockform är ett utmärkt sätt att avsluta sin rakning på då det fräschar upp huden och fungerar som ett balsam för rakirritationer. En fuktad alun sten har en antiseptisk effekt och stänger hudens porer efter rakning samtidigt som den gör huden mjuk och smidig. Alun funkar utmärkt att använda även på rakat huvud.

Läs Mer Mindre

Vad är alun?

Alun är en naturligt förekommande mineralsten, vars naturliga salter hjälper till att stoppa blödningen av små skärsår under rakning. I den olyckliga händelsen att du råkar skära dig bromsar så alun mindre blödningar och verkar sammandragande på huden.

Alunsten eller alunstift

Alun (alum) finns i olika former som alunsten, alunblock, alunstift eller i geléform. Det mindre alunstiftet används som en snabb räddare i nöden när rakolyckan är framme medan det större alunblocket dras i ansiktet som en skön avslutning på rakningen.

En alunsten kan även användas som en naturlig aftershave då den kyler och fräschar upp huden efter rakningen samt lindrar rakutslag, rödhet och rakfinnar. Ett viktigt raktillbehör för dagens välvårdade gentleman!

Nõberu of Sweden Alunsten Nõberu of Sweden Alunsten
Mühle Alunstift Mühle Alunstift
Mühle Alunsten Mühle Alunsten
Omega Alunstift Omega Alunstift
Edwin Jagger Alunblock Edwin Jagger Alunblock
Edwin Jagger Alunstift Edwin Jagger Alunstift