• We´re open for business! Leverans 2-3 dagar.
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Välj rätt material till din keps i vår & sommar!

|1/03, 2023

Välj rätt material till din keps i vår & sommar!

Våren och sommaren närmar sig med stormsteg och det är dags att börja fundera på vilken keps som kommer att bli din trogna följeslagare under säsongen. Valet av material i din keps kan ha stor inverkan på både stilen, komforten och hållbarheten. Men med så många olika material att välja mellan kan det vara svårt att veta vad man ska leta efter. I detta blogginlägg kommer vi att utforska några av de populäraste materialen som används i kepsar för vår och sommar. Vi kommer att diskutera vad man bör tänka på när man väljer material, vad som återspeglar prisbilden på olika material och varför det är viktigt att investera i en välsydd keps som håller i flera säsonger. Så häng med oss på denna resa genom materialens värld och upptäck vilken keps som kommer att passa din stil och behov bäst.

Populära material i kepsar

Det finns flera populära material som används i kepsar som bärs under våren och sommaren. Här är några exempel:

Bomull: Bomull är en populär fiber för kepsar som bärs under vår och sommar. Det är en mjuk och bekväm fiber som andas bra och absorberar fukt.

Linne: Ett populärt val för sommarkepsar på grund av dess höga andningsförmåga, lätthet, mjukhet, hållbarhet och stil. Linnekepsar kan hjälpa till att hålla huvudet svalt och bekvämt under varma sommardagar samtidigt som de ger en elegant och trendig look.

Polyester: Polyester är en syntetisk fiber som används i många kepsar. Det är lätt, slitstarkt och har god fukttransport, vilket gör det idealiskt för sommarkepsar.

Mesh: Mesh är ett nätliknande material som ofta används i kepsar för att ge bättre ventilation. Det är lätt och andas bra, vilket gör det populärt för sommarkepsar.

Canvas: Canvas är ett starkt och hållbart bomullstyg som ofta används i kepsar. Det är vanligtvis tjockare än andra tyger och ger ett robust och stadigt utseende.

Tweed: Tweed är en ullbaserat tyg med en grov och texturerad yta som ger en rustik och traditionell känsla. Det används ofta i höst- och vinterkepsar, men kan också användas för vår- och sommarkepsar i lättare varianter.

Sammanfattningsvis finns det många populära material som används i kepsar som bärs under vår och sommar, inklusive bomull, linne, polyester, mesh, canvas och tweed. Vilket material som är bäst beror på personliga preferenser och vilka behov man har för sin keps.

Vad man bör tänka på när man väljer material

När man väljer material till sin vår/sommar keps är det viktigt att tänka på faktorer som andningsförmåga, fukttransport, komfort och stil. Det är också viktigt att ta hänsyn till ens personliga preferenser och behov, såsom om man vill ha en lätt eller mer stadig keps.

Vad återspeglar priset på olika material

Priset på en keps kan variera beroende på materialval, produktionsprocess och efterfrågan på marknaden. Det är viktigt att välja en keps som är tillverkad av högkvalitativa material för att få en hållbar och funktionell produkt som passar ens stil och budget.

Vanligtvis är bomull och polyester de vanligaste materialen som används för att göra kepsar. Bomull är ett mjukt, andningsbart och hållbart material som ofta är föredraget för sommarkepsar eftersom det hjälper till att hålla huvudet svalt. Å andra sidan är polyester ett syntetiskt material som är lätt, snabbtorkande och ofta billigare än bomull.

Produktionsprocessen kan också påverka priset för en sommarkeps. En keps som är handgjord eller tillverkad i en mindre upplaga kan vara dyrare eftersom det tar längre tid att tillverka och kan kräva mer arbete och expertis. Å andra sidan kan en keps som är massproducerad på en större skala vara billigare eftersom det finns färre kostnader för arbetskraft och produktionsutrustning.

Satsa på kvalitet!

Att investera i en högkvalitativ keps som håller i flera säsonger är inte bara ekonomiskt fördelaktigt, utan det kan också ge en snyggare och mer välsittande look. En välsydd keps kan också vara mer hållbar och tåla slitage bättre än en billigare variant. 

Wigens är en välkänd svensk tillverkare av kepsar med en lång historia av hög kvalitet och hantverk. Företaget grundades redan på 1900-talet och har sedan dess tillverkat kepsar med traditionella tekniker och material av högsta kvalitet. En av anledningarna till att välja en Wigens-keps är dess höga kvalitet. Wigens använder endast de bästa materialen och har en unik hantverksskicklighet som garanterar att varje keps är välsydd och välkonstruerad. Deras kepsar är kända för att hålla formen väl, vilket gör dem både snygga och funktionella.

En annan anledning att välja en Wigens-keps är dess snygga design. Wigens har en bred kollektion av kepsar i olika stilar och färger som passar för alla tillfällen. De använder också moderna designelement för att skapa kepsar som är både tidlösa och trendiga. 

Även om Wigens-kepsar ligger lite högre i pris än många andra kepsar på marknaden, så är det värt att investera i en högkvalitativ keps som kommer att hålla i många år. En Wigens-keps är inte bara en accessoar utan också en investering i stil och kvalitet.

> Upptäck alla våra kepsar!