• Butiken för män, Coola killar & Fagra farbröder
Frakt från 29:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Skägget, ett skydd i naturen

|17/02, 2021

Skägget, ett skydd i naturen

Coronaviruset har förändrat vår vardag. Vår nya levnadssituation har fått många att upptäcka de positiva hälsoeffekterna av att vistas ute i skog och mark. Det är bevisat att skogen ger oss lugn. Det stärker din hälsa och ger ett bättre immunförsvar. (Vilket i sig bör vara skäl nog att ge sig ut i dessa tider). När du tar en tur i skogen får kroppen lugn och ro och kan arbeta bättre på att reproducera och bygga upp immunförsvaret.

Matcha din skäggstil med din äventyrslust! Satsa på ett snyggt helskägg som hjälper till att hålla värmen och skyddar från regn, snö och sol.

Skogshuggarskägg

Kanske har du hört talas om skäggfrisyren Lumberjack Beard? Du behöver dock inte ha en rutig flanellskjorta eller en yxa för att bära upp denna look. Men du behöver en rejäl skäggväxt, lite tålamod och ett gäng schyssta skäggvårdsprodukter för att få till det rätta utseendet.

Namnet Lumberjack Beard kommer från de professionella skogshuggarna som var kända för sina kängor och rutiga skjortor. En mycket manlig, robust och avslappnad stil som framförallt var bekväm men som på senare år blivit en moderiktig stil. Vill du åt den riktiga looken behöver du rätt attityd på både skägg och kläder.

Skägget skyddar dig

Ett rejält skägget skyddar huden när du är ute i naturen. Det hjälper till att hålla värmen under vintern och skyddar ditt ansikte från regn, vind och snö. Skägg är inte isolerande och ett välskött skägg kan därför vara en stor tillgång även under sommaren då det skyddar ansiktet från värme och solens UV-strålar. Studier visar att det blockerar upp till 95% av solens skadliga UV-strålar och fungerar därmed som ett utmärkt skydd för huden. Den skyddande effekten från skägget minskar även hudens åldrande samt irriterad och solbränd hud.

Planera i förväg

Det tar flera veckor för ett skägg att växa till sig inför vinter eller sommarsäsongen innan det är dags att trimma till det, så börja spara i tid! Och glöm inte bort att använda skäggolja redan från start för att skapa de bästa förutsättningarna för dina skäggstrån. Oljan mjukar uppansiktshåren och gör ditt skägg mjukt och följsamt. Den motverkar även bakterier, svamp skäggmjäll och kliande hud. Tar du hand om ditt skägg så tar det hand om dig.

Så lyckas du med skogshuggarskägget

Du behöver en rejäl skäggväxt, även på kinderna, och en del tålamod. Knepet är att låta skägget naturligt växa till sig. Det ska se vildvuxet ut men ändå ha en snygg form. Låt skägget växa till sig långt och tjockt utan att röra (under minst 1 månad) det innan det är dags att trimma till det och skapa en snygg form.

  • Tvätta skägget regelbundet med ett skäggschampo och avsluta med ett skäggbalsam. 
  • Vårda skägget dagligen med en skäggolja och kam. 
  • Använd ett skäggvax om du vill förstärka formen på skägget.

Passande skäggprodukter