• Butiken för män, Coola killar & Fagra farbröder
Frakt från 29:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Skäggbalm eller vax?

|20/02, 2021

Skäggbalm eller vax?

En skäggbalm eller ett skäggvax användas efter tvätt och olja för att styla, vårda och skydda skägget. Men vad skiljer dem egentligen åt?

Den största skillnaden är dess innehåll. Skäggbalmen har en hårdare konsistens och innehåller bivax, kokosolja och mandelolja som vårdar, mjukgör och fungerar som en lättare stylingprodukt. 

Skäggvaxet har en mjukare konsistens och innehåller sheasmör, jojobaolja och arganolja. Vaxet är specifikt framtaget för att hålla skägget på plats under hela dagen.

Skäggvaxet är en mer matt produkt medan skäggbalmen ger en glansigare finish.

Skäggbalm

Ett skäggbalm vårdar, mjukgör och skyddar ditt skägg mot slitage och andra påfrestningar. Har du ett lätthanterligt skägg fungerar balmen dessutom bra som styling.

Balmen innehåller en härlig mix av bivax och feta oljor och är en produkt för dig som vill ha ett tjockt och fylligt skägg. Borsta eller kamma igenom skägget efter applicering för att få oljorna i balmen att binda luft vilket får skägget att svälla och se ännu maffigare ut.

Användning
Vaxet är hårt och behöver värme för att bli lättare att arbeta med. Använd gärna tumnageln för att lättare få ut vaxet. Tag upp en liten mängd med hjälp av fingrarna, mjukgör balmen mellan händerna och massera sedan in produkten i skägget. Börja med en liten mängd, det är alltid lättare att lägga till mer än att ta bort. Avsluta med att använda en kam/borste för att fördela balmen jämt i skägget och styla till önskad form.

Skäggvax

Skäggvaxet är specifikt framtaget för att hålla skägget på plats hela dagen och ge det en snygg matt finish. Vaxet har en mer mjuk och krämig konsistens och är mycket lätt att jobba med utan att det blir fett eller kladdigt. 

Använd skäggvax när du vill styla och forma skägget, det ger en helt magisk stadga till skägget (utan att bli för mycket).

Användning
Fördela en liten mängd skäggvax i handen och arbeta det sedan smidigt genom att gnugga vaxet mellan handflatorna. Fördela vaxet jämt i skägget med hjälp av händerna. Använd gärna en skäggkam för att forma skägget till önskat resultat.