• We´re open for business! Leverans 2-3 dagar.
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Så tar du hand om en grov & tät skäggväxt

|21/06, 2021

Så tar du hand om en grov & tät skäggväxt

Grattis, du är välutrustad! Har du en grov och tät skäggväxt har du alla förutsättningar att skapa ett ståtligt helskägg som de flesta bara drömmer om. Men för att komma dit behöver du ta hand om och vårda ditt skägg noggrant. Det gäller att skapa de bästa förutsättningarna för att det ska kunna växa sig tjockt och må bra. Ha tålamod - i gengäld kommer skägget att bli en naturlig del av dig och din personlighet.

En längre och kraftigare skäggväxt behöver mer omsorg än korta skäggfrisyrer. Ju större skägg du har desto mer behöver du jobba för att verkligen få in produkterna i hela skägget och skäggbotten. Ett långt skäggstrå faller naturligt och formas lättare till en helhet än ett kort skäggstrå som är mer bångstyrigt.

Att vårda sitt skägg handlar om att hålla det rent, fräscht, snyggt och välmående. Bygg upp en bra daglig skäggrutin och du är en bra bit på väg mot ditt mål. Ett snyggt skägg ska se naturligt ut, det ska röra på sig och kännas levande. Försök hitta en längd som du trivs med.

Produkter vi rekommenderar till dig:

1) Skäggolja Heavy - En grym skäggolja för dig med mycket- eller grov skäggväxt. Ger ett extra mjukt och återfuktat skägg samt motverkar irritation och kliande skägg.

2) Rejäl Skäggborste - Fylld med vildsvinsborst som rengör och efterlämnar ett friskt och glänsande skägg.

3) Beard Tonic - En skäggspray för dig som har ett bångstyrigt skägg som behöver redas ut och fönas rakt.

Tre tips för din dagliga skäggvårdsrutin:

1) Rengör

Alla skägg måste rengöras för att förhindra bakterietillväxt. Har du dessutom ett torrt och sprött skägg eller en kliande skäggbotten är det hög tid att se till att du rengör skägget med rätt typ av produkter samt på rätt sätt.

Att tvätta skägg skiljer sig en del från att tvätta håret på huvudet. Använd ett skäggschampo för att dagligen rengöra det från smuts, damm och stylingprodukter utan att ta bort det naturliga fettet som finns i skäggstråna. Ett skäggschampo innehåller mer naturliga ingredienser och är mindre uttorkande än vanlig tvål eller hårschampo.

Har du ett extra torrt eller skadat skägg bör du följa upp tvätten med ett skäggbalsam. Balsamet reparerar skäggstråna och hjälper till att återfukta, mjukgöra och förebygga frissiga skägg. Det sluter skäggstrået efter tvättning och vid regelbunden användning får du ett starkare, lenare och glansigare skägg som mår bra.


2) Återfukta

Skäggoljan är grunden i en bra skäggvård och ska användas dagligen. Skäggoljan mjukar upp, återfuktar och motverkar ett torrt och fnasigt skägg. Det är viktigt att du masserar in oljan ända ned i skäggbotten för att återfukta huden och motverka att det kliar i skägget samt andra hudrelaterade problem. En skäggolja kan även bättras på under dagen och fungerar perfekt som en quick-fix när du vill snygga till dig utan att skägget blir för fett.

Har du kraftigare och grövre skäggstrån ska du välja en tyngre olja med extra fet oljebas, Denna skyddar och återfuktar ditt skägg och din hud samt motverkar irritation och kliande skägg. Använd gärna en skäggkam efter applicering för att få oljan att tränga ned på djupet.


3) Styla & Forma

Använd en skäggbalm eller ett skäggvax för att styla skägget till önskad form. Vaxet hjälper till att hålla kolla på bångstyriga strån vilket ger en snyggare helhetskänsla. Har du skäggstrån som är extra bångstyriga på kan du använda ett mustaschvax med stark hållfasthet. Jobba in vaxet ordentligt i skägget, antingen med händerna eller med hjälp av en borste. Välj gärna en lite större skäggborste med kraftig strån som verkligen kommer in i skägget. För mycket vax och olja är aldrig snyggt, skägget ska kännas mjukt och återfuktat snarare än kladdigt.

Glöm inte huden!

Glöm inte bort skäggbotten, även huden under skägget behöver rengöras och återfuktas för att må bra.

Tips!

Här kommer ett bra tips till dig som vill ha ett "större" skägg. När du applicerat skäggvaxet kan du borsta igenom skägget ordentligt - detta binder de feta oljorna och ger en häftig volym känsla!