• We´re open for business! Leverans 2-3 dagar.
Frakt från 29:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Rakkniv vs. Säkerhetshyvel

|29/10, 2020

Rakkniv vs. Säkerhetshyvel

Har du funderat på om rakning med kniv är något för dig? Eller är du nöjd med den fantastiska säkerhetshyveln som redan förändrat din syn på rakning? Oavsett om du kör renrakat eller putsar till skäggkanterna är båda alternativen är ett bra val när det kommer till känsla, resultat och minskad miljöpåverkan.

Rakbladskniven

Passar dig som vill komma igång och raka dig med kniv på ett billigt och enkelt sätt. Antingen kör du helt renrakat eller så har du skägg och vill kunna putsa till skägglinjerna på ett smidigt sätt.

Du får samma känsla som med en traditionell rakkniv men slipper lära dig vässa kniven och annat underhåll. Rakbladskniven används ihop med vanliga dubbelrakblad (samma blad som används ihop med säkerhetshyveln) och när bladet är slött byter du enkelt ut det.

Håll alltid skägget välgroomat. Undvik fläckar med oregelbunden behåring och eftersträva en sammanhållande form med välputsade linjer. Renrakade och snygga linjer på kinder och hals fixar du helt enkelt bäst med en rakbladskniv. Besök gärna en barberare första gången för att sätta linjerna, därefter kan du själv underhålla dem.

Säkerhetshyveln

Passar dig som har en besvärlig skäggstubb eller känslig hud och är less på dyra rakblad som inte klarar av jobbet. Du vill raka dig med lite mer känsla och uppskattar hållbara verktyg som levererar.

Har du inte redan bekantat dig med denna fantastiska modell är det hög tid att pröva på. När vi pratar rakhyvlar är det endast säkerhetshyveln som kan leverera den ultimata rakupplevelsen. Ett överlägset alternativ som ger en friktionsfri rakning och ett riktigt nära resultat. Dessutom är den lätt att använda och lätt att hålla ren vilket är bra för dig som har problem med rakfinnar eller rakutslag. Ihop med en rakborste och löddret från en bra raktvål eller kräm ger den dig en grym feeling och ett fantastiskt resultat.

4 tips för att hitta rätt säkerhetshyvel

1. Nybörjare?

Satsa på en hyvel med stängd kam samt ett snällare rakblad som är mer förlåtande.
T.ex. Merkur 34C samt Merkur dubbelrakblad

2. För normal skäggväxt

Välj en standardhyvel där du kan justera aggressiviteten genom att välja antingen ett mildare eller vassa rakblad.
T.ex. Mühle R89 samt mediumvassa Derby rakblad eller vassa Mühle rakblad.


3. För känslig hud

Välj en standardhyvel och använd denna ihop med riktigt vassa blad. Du behöver använda färre drag vilket sliter mindre på huden. Glöm inte rakolja innan rakning!
T.ex. Edwin Jagger DE86 vassa Feather blad samt en vårdande rakolja.

4. Kraftig och tät skäggväxt?

Välj ett rakhuvud med öppen kam som tillåter en kraftigare och mer direkt rakteknik.
T.ex. Mühle R41 eller Merkur 25C.