• We´re open for business! Leverans 2-3 dagar på lagervaror.
Frakt från 29:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Känslig för dofter?

|29/04, 2021

Känslig för dofter?

Allt fler personer har idag en doftkänslighet varför vi har nu tagit hem en serie helt doftfria produkter från c/o Gerd. Deras 24/7 Organic Sensitive serie är ett gäng produkter för hud, hår och kropp för dig som är känslig för dofter och aktiva substanser. Produkterna är framtagna för att kunna användas till allt från män, kvinnor, babys och barn som har en känslighet för dofter och aktiva substanser. Därför är alla produkter fri från just dessa ämnen.

Är din hud känslig?

Har du ofta en ansiktshud som är röd och irriterad eller får allergiska reaktioner är det dags att byta ut dina hudvårdsprodukter mot snällare alternativ. Rodnar och irritation beror på att du är extra känslig eller allergisk mot ett specifikt ämne eller en tillsatt parfym i produkten. Testa produkter som är helt doftfria och framtagen för känslig hud.

Doftfri är INTE samma som oparfymerad

Produkter för känslig hud är inte automatiskt parfymfria. Syntetisk parfym är tillsatt i produkter för att ge dem en härlig doft eller för att dölja doften av andra mindre väldoftande ingredienser. Det finns en stor skillnad mellan doftfria och oparfymerade produkter. "Doftfri" betyder  att inga dofter har tillförts produkten."Oparfymerad" betyder att en doft har blandats in för att dölja doften av andra ingredienser och göra så att det verkar som att produkten saknar doft. 

Är du överkänslig mot dofter ska du alltså inte välja en oparfymerad produkt utan alltid välja doftfria produkter.

Tips på helt doftfria produkter:

c/o Gerd 24/7 Skin Balm
Den här produkten kan du använda lite varstans på huden. Perfekt som nattkräm för torr hy, som outdoor balm om du ska åka skidor/skoter/ eller annan uteaktivitet och vill ha en skyddande vattenfri produkt i ansiktet. Den är även utmärkt för torra nagelband, armbågar, eller fötter som behöver extra kärlek.

c/o Gerd 24/7 Body Lotion
En oparfymerad kroppskräm utan tillsatt doft som effektivt motverkar torr hud då den binder fukten till din kropp. Innehåller ekologiskt kakaosmör som ger formulan en mild naturlig doft och mjukgör huden på det mest tillfredsställande sättet! Produkten är UNISEX och passar alla i synnerhet för den som är känslig mot dofter eller aktiva substanser.

c/o Gerd 24/7 Shampoo & Body Shower
En fantastisk cross over produkt som du kan använda både som schampo och duschkräm. Den innehåller snälla milda rengörande tensider som är ecocertifierade och aloe vera som verkar lugnande och lindrande. 

Produkterna finns i praktiska sockerrörstuber för dig som är aktiv och vill kunna ha dem med dig. De finns såklart även i större 500 ml flaskor med pump för att användas av hela familjen därhemma.

> UPPTÄCK ALLA DOFTFRIA PRODUKTER