• Allt för Coola Killar & Fagra Farbröder
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

5 vanliga problem med skäggfärgning & lösningarna

|21/02, 2024

5 vanliga problem med skäggfärgning & lösningarna

Coola killar & Fagra farbröder, vi vet att skäggfärgning kan vara lika trixigt som att hitta en nål i en höstack – men misströsta inte! Vi har samlat 5 vanliga problem som många snubbar råkar stöta på när de bestämmer sig för att ge sitt ansiktshår en ny nyans, och inte nog med det, vi levererar självklart smarta tips för att du ska slippa gråa hår av stress (om det inte är den skäggfärg du siktade på såklart).

1. Fel nyans

Problem: Att hitta den perfekta skäggfärgen kan vara en utmaning – du vill inte hamna med ett onaturligt resultat.

Lösning: Sikta på harmoni! Välj en skäggfärg som ligger nära din naturliga hårfärg eller en ton mörkare för att säkerställa ett naturligt och sammanhängande utseende. Använd färgkartor eller konsultera med en expert för att göra ett informerat val. Ett litet test på en dold del av skägget kan också ge en bra indikation på hur färgen kommer att se ut.

2. Ojämn färg

Problem: Ingen vill ju ha ett skägg som ser ut som en lapptäcke, eller hur?

Lösning: Förbered skägget ordentligt innan du börjar genom att tvätta och torka det noggrant. Använd ett milt skäggschampo utan konditioneringsmedel, eftersom du vill ta bort eventuella överflödiga oljor eller produkter från håret. Skölj med varmt vatten och torka försiktigt med en handduk. Se till att skägget är helt torrt innan du applicerar färgen. 

Använd en kvalitetsfärg och följ instruktionerna till punkt och pricka. Använd en timglas för att hålla koll på tiden, kompis!

3. Klåda och irritation

Problem: Irriterad hud. Bara för att du är tuff betyder inte det att din hud är det.

Lösning: Allergitesta! Småklicka lite färg bakom örat, vänta 48 timmar. Om du ser röd och gammal ut som en korskopplad julgran, välj en annan produkt.

4. Färg som bleknar snabbt

Problem: Försvinner färgen snabbt? Sikta på mer än en one-hit wonder.

Lösning: Uppgradera din skäggrutin (du har väl en?), med särskilda skäggschampon och balsam som är gjorda för färgbehandlat skägg. De är som en personlig bodyguard för ditt ansiktshår.

5. Svårt att matcha ögonbryn

Problem: Undvik att se ut som en överraskad pantomimskådespelare.

Lösning: Använd samma färg som du använder för skägget, men med hälften av verkningstiden som anges på ögonbrynen för en naturlig samstämmighet.

Följ de här knepen och ditt skägg kommer att tacka dig med färgstark karisma som får folk att vända sig om på stan. Glöm inte, rätt verktyg är halva jobbet. För bästa resultat, spana in GUAPOs raffinerade utbud av skäggfärgsprodukter och låt ditt ansiktshår stråla i sin fulla prakt! 👌🎨

> Upptäck GUAPOs Skäggfärgssortiment