• CYBER MONDAY 15% PÅ ALLT!
Frakt från 39:- / 2-3 dagars leverans / Fraktfritt 995:-

Mjäll & Kliande Hårbotten

Ett friskt hår behöver en hårbotten som är i balans. Om du har problem med hårbotten som är torr och kliar eller mjäll finns saker som kan hjälpa, inte minst valet av hårvårdsprodukter. Ett bra schampo ska ta bort klor, salter, svett och stylingprodukter på  ett effektivt sätt men ändå vara skonsam för dagligt bruk. Här hittar du schampon och balsam som skonsamt rengör hårbotten, lugnar huden och är effektiva mot klåda, mjäll eller fjällande hårbotten.

Har du en obalanserad hårbotten bör du inte använda för skarpa tensider när du tvättar håret. Välj istället snälla tvättaktiva substanser som inte rubbar kroppens naturliga pH-värde. Tänk över din sockerkonsumtion - hårbotten är många gånger magens spegel. Och framförallt, tänk över vilka stylingprodukter du använder - många stylingprodukter innehåller starka alkoholer och silikoner som kan irritera hårbotten.

Hitta din nya favorit här nedan!

Läs Mer Mindre

Torr hårbotten

Har du en torr hårbotten som kliar eller flagnar kan det lätt förväxlas med mjäll. Mjäll har stora vita fjäll medan en torr hårbotten flagnar i små vita ”dammkorn”.

När du tvättar en torr hårbotten ska du använda ett schampo med snälla tensider och inte tvätta för grundligt. I många schampon finns ämnet SLS (sodium laureth sulfate) vilket verkar väldigt uttorkande och är något du bör undvika. Här är det ekologiska lingonberry schampot från c/o Gerd ett riktigt bra alternativ.

En extra torr hårbotten behöver fukt. Smörj in hårbotten med en lugnande och balanserade olja, t.ex. c/o Gerd jojobaolja.

Använd en vildsvinsborste när du borstar håret. Förutom att släta ut och reda ut håret på ett skonsamt sätt stimulerar den hårbotten och hjälper till att fördela det naturliga fettet som finns i hårrötterna ut till hårtopparna.

Fet hårbotten

Har du en fet hårbotten bör du vara försiktig med att tvätta håret för ofta. Ju mer du tvättar desto mer talg produceras. Tvätta håret högst varannan dag och välj ett lugnande schampo. Borsta dagligen igenom håret med en vildsvinsborste för att stimulera hårbotten och få bort smuts och damm.

Mjäll

Har du problem med mjäll behöver du schampon som innehåller svampdödande medel. Även trötthet, stress och överdriven sockerkonsumtion ökar produktionen av mjäll.

Kent Brushes Grooming Brush PF06 Kent Brushes Grooming Brush PF06
Mr Bear Family Conditioner Mr Bear Family Conditioner
c/o Gerd 24/7 Shampoo & Body Shower 200 ml c/o Gerd 24/7 Shampoo & Body Shower 200 ml
Truefitt & Hill Shampoo Coconut Truefitt & Hill Shampoo Coconut
c/o Gerd Pure Jojoba Oil 30 ml c/o Gerd Pure Jojoba Oil 30 ml