• We´re open for business! Leverans 2-3 dagar.
Snabb leverans / Klarna / Expertråd

Rakvatten vs. Rakbalm

|12/06, 2020

Rakvatten vs. Rakbalm

Irriterad hud, rakutslag och röda prickar är vanligt efter rakning varför det är viktigt att vårda och återställa huden på bästa sätt. Efter rakbladets vassa framfart behöver huden extra omhändertagande, antingen i form av ett klassiskt rakvatten eller en vårdande rakbalm.

After Shave Lotion

En klassisk after shave lotion (rakvatten) innehåller alkolhol och tjänar egentligen till att desinficera huden efter rakning. För de flesta män är det också en doft. Du klappar in rakvattnet på det nyrakade området vilket kan svida till - en känsla som många tycker om. Alkoholen kan dock lätt torka ut huden vilket inte är inte det bästa alternativet för dig med känslig och torr hud.

After Shave Balm

Ett mer vårdande och skonsammare alternativ är after shave balm (rakbalm). Rakbalmer av bra kvalitet tillför fukt och innehåller antibakteriella ämnen som likt alkoholen motverkar sveda och inåtväxande hårstrån. Dessutom är det en riktigt skön känsla att smörja in huden med en kräm som gör huden mjuk, len och maskulint väldoftande.

Utvalda rakvatten

Tabac Original After Shave
En klassiker från 1959 med hög igenkänningsfaktor. En stark doft för dig som föredrar kryddigt och klassiskt. Hög alkoholhalt som verkar antiseptisk och sammandragande på huden.

Proraso After Shave Lotion Eucalyptus
En italienska klassiker som har varit ett givet alternativ på barberarsalonger sedan 1948. Ett prisvärt rakvatten som innehåller eukalyptusolja och verkar skönt kylande på huden.

D.R. Harris After Shave
Rakvatten i lyxiga herrdofter som klappas in på huden efter rakning. Särskilt populär är den fantastiska Windsor doften som genomsyrar badrummet och gör att du kommer i rätt sinnesstämning. En doft i en perfekt blandningen av traditionell, diskret lyx och fräsch, modern livlighet.

Taylor of Old Bond Street Eton College Aftershave Lotion
Ett klassiskt parfymerat rakvatten i en uppfriskande citrusdoft inspirerad av Taylors gamla barberare i Eton. Avsluta din rakning på bästa sätt med denna smakfulla och klassiskt sanna gentlemanna doft.

Utvalda rakbalmer

Jermyn Street Aftershave Cream
En allergivänlig rakbalm utan alkohol speciellt framtagen för känslig hud. Krämen återfuktar och lugnar huden efter rakning och under hela dagen. Den omåttligt populära och fräscha Jermyn Street doften går hem hos både kvinnor och män.

Gahns Hega Rakbalsam
Den svenska gröna retro klassikern som funnits på de flesta badrumshyllor sedan 1960-talet. Den klassiska glasflaskan är dock utbytt till en modernare variant i plast och den har även kommit i en ny doft, Upsala. Rakbalsamet har en svag doft och låg alkoholhalt och är perfekt för dig med känslig och torr hud .

Taylor of Old Bond Street Sandalwood Aftershave Gel
En speciellt utformad gel utan alkohol som kyler och lugnar huden efter rakning och minskar irritationen samtidigt som den erbjuder en rik och maskulin doft. Taylors sandelträ ger en äkta gentlemanna feeling som sitter i på huden länge.