• We´re open for business! Leverans 2-3 dagar.
Frakt från 29:- / Fraktfritt 995:- / 1-3 dagars leverans

Därför ska du använda en ekologisk deo

|13/10, 2020

Därför ska du använda en ekologisk deo

Eko-deo vs. konventionell

En vanlig deodorant innehåller i regel kemikalier och syntetiska ämnen som bl.a. aluminium, parabener och ftalater för att stoppa svett och förhindra dålig lukt. Nackdelen är att dessa ämnen varken är bra för våra kroppar eller för miljön och kan förutom att irritera huden även påverka och belasta kroppens olika funktioner.

En ekologisk deodorant är snällare mot både kroppen och miljön. Naturliga deodoranter är baserade på ekologiskt odlade växter och helt fria från aluminium, SLS-ämnen, parabener, ftalater, silikoner och andra onödiga kemikalier och tillsatser. Istället är de fyllda med snälla ingredienser som verkar effektivt mot svett, t.ex. alun, bikarbonat och ingredienser som sänker hudens PH-värde vilket gör det ogynnsamt för bakterier att växa och motverkar därmed dålig lukt.

I en vanlig konventionell deo finns ofta aluminumchloride som går in i huden för att täppa till svettkörtlarna vilket gör att du svettas mindre eller inte alls. Men eftersom armhålans körtlar ska fungera som ett reningsverk och hjälpa kroppen att göra sig av med slaggprodukter är det en rätt dålig idé att täppa igen just det partiet. När toxiner och andra restprodukter inte kan ta sig ut den vägen letar de upp någon annan utgång eller så uppstår obalans i kroppen.

I en ekologisk deo använder man istället naturlig alun som är en form av aluminiumsalt men har större molekyler som lägger sig utanpå huden istället för att dra in. En eko deo innehåller ofta även bikarbonat som absorberar fukt och motverkar därmed svettningar.

Svett i sig luktar inte illa. Den dåliga lukten uppstår när bakterierna växer och frodas under armhålan. Det är alltså inte själva svetten som är boven utan bakterietillväxten. Naturligt salt, Potassium Alum, är ett effektivt och skonsamt sätt att förhindra bakterietillväxt utan att täppa igen körtlarna.  

Behöver kroppen ställa om?

Många som har testat en ekologisk deodorant upplever att den inte fungerar. För de allra flesta tar det några dagar eller t.o.m. veckor att ställa om och man kan uppleva att deon ”inte fungerar”. Vissa upplever en ökad eller väldigt dålig lukt vilket är ett tecken på att kroppens reningsverk ställer om.

Eftersom alla människor har olika personliga sammansättningar av bakterier under armarna är det svårt att svara på hur länge det tar. Ge inte upp efter de första dagarna om du upplever att deon inte presterar, väntan är väl värd i slutändan. Ett tips är att alltid applicera deon på en helt torr hud för att hålla den dåliga lukten borta allra bäst.

Ge din hälsa bättre möjligheter

En ekologisk deo gör inte så att du slutar svettas. Den förhindrar dålig lukt samtidigt som den jobbar för att stärka upp kroppens funktioner. Du slipper utsättas för giftiga kemikalier som tar sig in i kroppen och låter kroppens egna reningsverk jobba på som det ska.


UTVALD PRODUKT
c/o Gerd Deodorant Unisex >>